Nieuwe Bellicher-serie trapt af met 634.000 kijkers

Geplaatst op ma 11 feb 2013 om 10:18

De zesdelige dramaserie Bellicher: Cel is zondagavond van start gegaan met 634.000 kijkers, relatief weinig voor een kostbare dramaserie, maar relatief veel voor een programma op Nederland 3. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Daan Schuurmans-serie is het vervolg op Bellicher, de Macht van meneer Miller, dat eind 2010 werd uitgezonden. De meest bekeken aflevering van die vierdelige serie wist een publiek van 579.000 kijkers te boeien.

Bellicher werd uitgezonden na afloop van het reisprogramma 3 Op Reis, dat een van de toppers van Nederland 3 is. Met 795.000 kijkers was de reisserie veruit het meest bekeken Nederland 3-programma van de avond.

De derde meest bekeken Nederland 3-titel van de avond was Op Zoek Naar God. Daar keken 290.000 mensen naar.
8 Reacties op “Nieuwe Bellicher-serie trapt af met 634.000 kijkers”


 1. Jan

  Maar goed dat er wordt bezuinigd bij de publieke omroep. Als je zulk dure tv maakt en het zo wegstopt, heb je klaarblijkelijk te veel geld over.

 2. Rene

  6 delen? Heb na het zien van de 1e afl. De film op HBO on demand gekeken om te zien hoe het afliep. Alleen de film heeft veel minder scenes. Wel goed plot.

 3. evert

  De film is een ‘samenvatting’ van de serie. Gaan we voortaan zo te werk?
  Deel 1 was veel spannender dan dit ongeloofwaardige verhaal. Het boek was beter. Veel beter.

 4. Sub-Zero

  Weer zo’n dure middelmatige PO serie.

 5. Anoniem

  @ René De film heeft een ander einde dan de serie.

  @ Sub Zero En dat er nog maar een hoop mogen volgen. Trouwens niet middelmatig maar gewoon te moeilijk voor jou. Je bent gewoon te dom voor programma’s op NED3 en NED2. Geeft niks dan kijk jij gewoon naar Wendy die een reportage maakt met dikke mensen en.op vrijdag kinderen een podium op duwd en daarna moordzaken oplost in de slechtste politieserie ooit gemaakt. Of nog erger Wendy die zich verkleed als japanner en dan grapjes gaat uithalen bij buitenlandse sterren die zowel Wendy als de japanner niet kennen. Kijk Sub Zero dat vind ik nou middelmatige tv!

 6. Janet

  Zou al besloten zijn hier een serie van te maken voor de film uit kwam, tijdens het maken van de film, of pas erna??
  En zitten alle scènes uit de film wel in deze serie?

  Er is heel weinig promotie gedaan voor deze serie, het is dat ik het gisteren toevallig in de tv-gids zag. Jammer, want ik heb er met plezier naar gekeken, hoop dat de kijkcijfers nog stijgen.

 7. Danny Bertou

  Wat ik uit een interview met regisseur Peter de Baan begreep zijn film en serie parallel opgenomen, waardoor er ook een relatief hoog budget voorhanden was.

 8. Kirth Gersen

  De film is zeldzaam slecht, het boek keukenroman niveau.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.