Dick Advocaat eerste gast Johan Derksen-talkshow

Dick Advocaat is zondag de eerste gast in de nieuwe Johan Derksen-talkshow. Een uur lang wordt de trainer van PSV aan de tand gevoeld door de baas van Voetbal International. Dat heeft RTL maandag laten weten. Hoewel Derksen in het verleden wel eens kritisch over de trainer , heeft hij ook veel respect voor De Kleine Generaal. “Hij is de meest begeerde trainer van dit moment“, stelt Derksen, die zijn talkshow de gelijknamige titel Derksen & … heeft gegeven.

Advocaat vertelt onder meer over zijn ruzie met Ruud Gullit. In 1994, vlak voor het WK in de VS, besloot Gullit het Nederlands elftal te verlaten en naar huis te gaan. Dit vanwege zijn onvrede met de naar zijn idee te aanvallende tactiek van bondscoach Advocaat.

De toenmalige ster uit de Italiaanse serie A speelde hierna nooit meer voor Oranje. In Derksen &… vertelt Advocaat hierbij een fout gemaakt te hebben. Ook legt hij zijn motivatie voor zijn beruchte wissel van Arjan Robben op het EK van 2004 uit.

Verder heeft hij anekdotes over zijn ontmoeting met de Russische president Vladimir Poetin en onthult hij als 63-jarige fan voor één van zijn idolen van de Bee Gees gezongen te hebben.

Derksen & … begint zondag om 21.15 uur op RTL 7. Ook Ronald Koeman, Frank de Boer, Gertjan Verbeek, Bert van Marwijk en Ruud Gullit staan al opgesteld om te gast te zijn.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen