De Wereld Leert Door blijft weinig bekeken

De Wereld Leert Door, de dagelijkse late night-show waarin steeds een andere wetenschapper wordt geïnterviewd, blijft een klein publiek aanspreken. Afgelopen week keken er gemiddeld 227.000 mensen. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. De Nederland 3-titel heeft haar derde uitzendweek achter de rug. Gedurende de eerste uitzendweek keken er gemiddeld 277.000 mensen naar het programma en dat gemiddelde daalde in de tweede uitzendweek tot 188.000.

De eerste aflevering van De Wereld Leert Door is met 420.000 kijkers nog altijd de meest bekeken aflevering. Het laagterecord werd afgelopen woensdag behaald, toen er 182.000 mensen inschakelden.

Vorig weekend ontstond er commotie over het programma, omdat het erop leek dat Matthijs van Nieuwkerk de late night-show had verlaten. De VARA kondigde het programma aan als een programma van Van Nieuwkerk, maar de show werd al snel gedragen door Diederik Jekel.

Van Nieuwkerk bleek de werkdruk te hebben onderschat. “Het is een gedoetje. Misschien hebben we het een tikkie onderschat“, vertelde hij.

Het PowNews, de andere late night-show van Nederland 3, trok de afgelopen week gemiddeld 319.000 kijkers na De Wereld Leert Door.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Jandino Asporaat schept op over zijn BN'er-privileges. Onhandig of leuk voor hem?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen