Candy wil de Trijntje Oosterhuis van X Factor worden

Candy Dulfer heeft voor haar nieuwe rol als jurylid in X Factor goed gekeken naar The Voice of Holland-coach Trijntje Oosterhuis. Dat vertelt de muzikante maandag in De Telegraaf. Dulfer ziet Oosterhuis als een groot voorbeeld. “Zij was als coach voor mij een lichtend voorbeeld. De manier waarop zij haar punten van kritiek formuleerde, vond ik glashelder. Zonder dat ze daarbij iemand helemaal afkraakte. Dat siert haar, vind ik. En zo wil ik het ook proberen te doen“, legt ze uit.

De rol van bitchy jurylid is niet voor haar weggelegd. “Toen bekenden van me hoorden dat ik in de jury ga zitten, reageerde een aantal meteen: Jij kan niet de bitch zijn, daarvoor ben je véél te lief. En het klopt dat lelijk doen niet bij me past. Maar als het over muziek gaat, ben ik wel behoorlijk fanatiek.

Sowieso is het hele tv-avontuur wennen voor Dulfer. “Klopt, ik zit normaal gesproken niet zo in de televisiewereld, laat staan dat ik thuis ben in wat ik bij X Factor ga doen. Maar ik vind het een geweldige kans om mijn ervaring in de muziek zo toe te kunnen passen.”

Ze hoopt vooral gemotiveerde talenten te treffen. “Zolang de inzet er is, zul je mij niet negatief horen zijn. Maar als iemand denkt dat het je aan komt waaien, zou het kunnen dat ik mijn gedachte daarover onomwonden geef.”

Toch blijft het lastig te voorspellen hoe ik het écht ga doen. Het blijft nieuw voor me. Misschien moet ik erin groeien een kandidaat ten overstaan van een enorm publiek mijn mening te geven en blijf ik toch wel alleen maar lief, haha.

De andere juryleden in X Factor 2013 zijn Angela GroothuizenAli B en Gordon. De eerste aflevering is in april op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen