RTL 8 komt met eigen dramaserie Het Imperium

Geplaatst op Fri 25 Jan 2013 om 11:13

Foto: RTL

RTL 8 komt dit voorjaar met een eigen dramaserie. De miniserie Het Imperium, geschreven door Nienke Römer, zal op dinsdag 5 en 12 maart avondvullend te zien zijn. Dat heeft de tv-zender vrijdag laten weten. In Het Imperium draait alles om de genadeloze muziekindustrie. “Ik ben erg blij dat we met Het Imperium voor het eerst Nederlands drama bij RTL 8 kunnen brengen. De serie is met veel passie gemaakt en past goed bij de zender“, zegt zenderbaas Desiree van Grensven

Centraal staat de 24-jarige Menzo Salverda, gespeeld door Wesley Mutsaars, die als kind een grote hit scoorde. Na een tijd in Brazilië komt hij terug in Nederland om wraak te nemen op de man die hem zijn jeugd ontnam: de meedogenloze platenbaas Bart Vreeman.

Andere acteurs in de serie zijn onder meer Filip Bolluyt, Carolien van den Berg, Chris Tates, Anouk van Nes en Marlous Dirks.

Het Imperium is bedacht en geproduceerd door Lucio Messercola (22).
25 Reacties op “RTL 8 komt met eigen dramaserie Het Imperium”


 1. k:Alex

  Bijzonder dat zo een kleine zender met een drama komt, heb de trailer gezien en opzich leek het niet slecht, maar het zegt nog niet veel.

 2. Danny van der Sluys

  Anouk van Nes is de enige die ik ken. Als ik deze serie had gemaakt, had ik gekozen voor wat meer bekende namen. Ik vrees dat dit niet veel kijkers naar het slecht bekeken RTL8 zal trekken. Ondanks dat het misschien een geweldige serie zal zijn….

 3. Anouk

  Het is al op een regionale zender op tv geweest, erg goedkoop gemaakt, weinig budget, dat zie je ook terug aan de goedkopere acteurs…

 4. Ineke

  @Danny: Chris Tates ken je toch ook wel? goed initiatief van rtl8, ik ga het zeker een kans geven

 5. Calvin

  Waarom moeten er bekende acteurs en actrices in? Dat maakt de serie niet altijd beter.

 6. Simon

  @ Calvin

  Zo bekend zijn die acteurs en actrices toch ook weer niet? Ik ken alleen Chris Tates.

 7. Mark

  Waarschijnlijk hebben straks aan die serie meer mensen gewerkt dan gekeken… Op rtl8!

 8. Erwin

  Google de namen maar eens, van gezicht ken ik ze sowieso allemaal. Klinkt in ieder geval wel goed deze serie!

 9. Anonymous

  Deze serie is juist niet met hele bekende acteurs om te laten zien dat het helemaal niet van belang is om altijd met beende acteurs te werken. Mensen moeten gewoon naar een serie of film kijken omdat deze goed is. Belachelijk voorbeeld hiervan zijn Wendy van Dijk en Thijs Romer in Moordvrouw. Waardeloos acteerspel maar och wat word het goed bekeken want het is met Wendy vabn Dijk en Thijs Romer.

  Jammer dat RTL het niet op 4 of 5 zet. Of op 7 want RTL8 is nu juist de zender waar deze serie helemaal niet past.

 10. koekje

  Het ziet er echt veel belovend uit! wow, had ik in eerste instantie niet gedacht! je hebt kans dat dit best een opkrikker voor RTL8 gaat worden. Ik ga het kijken!

 11. Chris

  Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=vWrABIQyZHM :P

 12. jean

  Als er een beetje reclame voor wordt gemaakt, kan het zo maar eens goed scoren. Wordt er totaal geen aandacht aan besteed, dan trekt het misschien een handjevol kijken dat die avond eens wilde kijken wat voor film er op RTL8 zou zijn.

 13. Stille

  Ze heet Grinsven, niet Grensven….

 14. sven L.

  leuk initiatief!

  Commercie en kwaliteit kunnen heus wel samengaan:-)

 15. Piet-Hendrik-Jan van Overstegenszoon

  Toch vreemd dat ze zoiets op RTL8 doen, moeten ze wel veel reclame voor gaan maken dan denk ik wil, het 300.000+ kijkers scoren.

 16. Jesse

  Ik ben benieuwd, de trailer ziet er veelbelovend uit. Of het zal scoren op RTL8 is natuurlijk nog maar de vraag…

  Er spelen toch zeker bekende acteurs in mee, alleen geen Wendy of Linda dit keer.

 17. Erik

  lijkt me leuk. maar goed het zijn slechts 2 afleveringen. wat stelt het voor. Had het dan aanelkaar geplakt en als film uitgezonden.

 18. Koen

  @ Erik: Het zijn geen 2 afleveringen. Het zijn 4 afleveringen, die in 2 avonden worden uitgezonden. 5 maart 2 afleveringen en 12 maart 2 afleveringen. Als het spannend is, is dat dus hartstikke fijn. Na de cliff gelijk door kijken :)

 19. Willem

  Zeg jongens serieus, dit is echt belabberd. Een goed initiatief, maar dit lijkt nu al op een foute Amerikaanse soapserie uit de jaren 80. Acteren is in de trailer al slecht. Helemaal bij de hoofdpersoon Menzo. Dit wordt om te janken, let maar op.

 20. Koen

  @ Willem: Dat is ook precies wat de makers wilde maken. Een Nederlandse maar maffe(re) versie van Dallas! Haha…

 21. Anonymous

  Filip Bolluyt = Goudkust / Veilig Vrijen-Veilig fietsen met licht reklame.
  Chris Tates = Onderweg naar Morgen, GTST, Wie is de mol
  Anouk van Nes = GTST

 22. Willem

  @ Koen: Haha komisch. Maarja, waarom? daar heeft toch niemand behoefte aan? Beter geld besteden aan goed drama, zoals Penoza.

 23. Marion

  Ik heb geen reactie moet eerst de serie zien, dan pas oordelen!!!

 24. Super

  Jammer dat het is afgelopen

 25. Super

  Zat er al weer klaar voor om nog meer te zien

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.