Robert ten Brink wordt niet moe van zoete imago

Foto: RTLRobert ten Brink vindt het geen last dat hij na al die jaren op televisie nog steeds bekend staat als Doctor Love. Dat vertelt de presentator in VARAgids. Ten Brink is vooral bekend van romantische tv-programma’s, maar het zoete imago deert hem niet. “Ben je gek, Doctor Love is een geuzennaam. En All You Need… is een merk geworden. Het is geëvolueerd, er is aan gesleuteld, we zijn er zelfs een paar jaar mee gestopt omdat we dachten: het is uitontwikkeld, mooi geweest.”

Totdat RTL drie jaar geleden vroeg of hij geen modernere variant kon verzinnen. “Gelukkig zijn we toen niet in de val getrapt om bij modern te denken aan mij met geblondeerd haar, een gouden bodystocking en hippe taal, maar we hebben wat kommatjes verzet. En dat heeft geresulteerd in familieherenigingen in Australië, in de spin-off Love is in the Air.”

Ten Brink vindt wel dat hij eentonig benaderd wordt door journalisten. “Het komt vaak op hetzelfde neer. De meest gestelde vraag aan Robert ten Brink is: ‘Ben jij romantisch?’ En dan is het antwoord altijd: nee.”

En daarop volgt dan steevast: ‘Maar een man die een romantisch programma presenteert, moet zelf toch romantisch zijn?’ Dus nu heb ik sinds kort een nieuw antwoord: ‘Een banketbakker eet ook niet de hele dag gebak.’”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen