Matthijs van Nieuwkerk blijft kijkers verliezen

De late night-show De Wereld Leert Door van Matthijs van Nieuwkerk blijft kijkers verliezen. Na 420.000 kijkers op maandag en 340.000 kijkers op dinsdag, zaten er woensdag nog maar 190.000 kijkers klaar. Dat blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Ten opzichte van de première is De Wereld Leert Door nu 55 procent van haar kijkers verloren. Met de aflevering van woensdag scoorde zij maar liefst 54 procent onder het avondgemiddelde van thuiszender Nederland 3. 

Tv-recensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf begrijpt het wel. “De onderzoekers worden te vaak gedwongen om in herhaling te vallen, omdat Matthijs dan wil weten of hij wel goed heeft begrepen wat zij zojuist vertelden“, vertelt hij.

Dit doet hij om te zorgen dat het u niet boven de pet gaat, maar de geïnteresseerde kijker heeft die begeleiding vast niet nodig.”

De Wereld Leert Door is elke werkdag om 22.30 uur te zien, vlak voor PowNews, dat woensdag 282.000 kijkers trok.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen