Karin de Groot stopt met televisiecarrière

Karin de Groot stopt met haar carrière bij de televisie. Na acht jaar bij de NCRV en zeventien jaar bij de KRO, gaat ze zich vanaf 1 februari volledig richten op haar bedrijf Karin de Groot Training & Coaching. Dat heeft de KRO maandag laten weten. De Groot zag vorig jaar haar laatst overgebleven programma stoppen en toen hakte ze de knoop door. “Toen bekend werd dat Goudmijn zou stoppen, heb ik besloten niet bij de KRO te blijven, maar me te focussen op trainen en coachen“, vertelt ze. 

Een comeback is niet uitgesloten. “Ik sluit zeker niet uit ooit weer te presenteren of achter de schermen te werken, maar niet meer fulltime. Op dit moment wil ik mijn tijd voornamelijk besteden aan het doorgeven van de kennis die ik heb opgedaan in 25 jaar werken in de media.

KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus respecteert haar besluit. “Dat het stoppen van Goudmijn voor Karin aanleiding is zich te richten op haar tweede carrière als trainer/coach respecteren we en we wensen haar uiteraard veel succes met deze volgende stap.”

Als zich een geschikt programma aandient, hopen we in de toekomst nog met Karin te kunnen werken. Want mede dankzij haar presentatietalent, betrokkenheid en persoon is de KRO uitgegroeid tot een van de best bekeken omroepen van Nederland.

Het meest bekeken programma met De Groot ooit was Spoorloos. Daar is ze al jaren niet meer aan verbonden.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen