John de Mol wil voetbal niet tegen elke prijs

Foto: WNLJohn de Mol ziet de samenvattingen van het Eredivisie-voetbal graag op SBS 6, maar niet tegen elke prijs. Dat zei de mediatycoon zondag in Eva Jinek op Zondag. Toch schat De Mol de kans niet groot in, nu Rupert Murdochs FOX bepaalt waar het voetbal te zien zal zijn. “Het hangt van Murdoch af, van FOX, die het dan doet. Het hangt ervan af wat hun plannen zijn. Als ze een eigen zender beginnen, zullen ze dat nooit licenseren aan een SBS of RTL, want dan doen ze het op een eigen zender.”

Voetbal op tv is al jaren een veelbesproken onderwerp. “Wie wil voetbal niet? Voetbal is natuurlijk een raar product, wat in de afgelopen jaren in de media de gemoederen heel erg heeft bezig gehouden. Het verbaast me ook een beetje dat de laatste move, die van Murdoch, geruisloos heeft plaatsgevonden.”

Toen De Mol met Sport 7 of Talpa de voetbalrechten kocht, was er flinke commotie. Nu is dat uitgebleven. “Geen spoedberaad van kabinetten of dat soort zaken. In de tijd van Sport7 was dat wel zo. Misschien hebben ze ervan geleerd dat voetbal niet meer kan worden uitgezonden zoals het in de afgelopen 30 jaar gegaan is.”

Overigens is De Mol nog niet in gesprek gegaan met FOX. “Nog niet, want het loopt nog anderhalf jaar bij de NOS, dus dat is nog helemaal niet nodig. En ik run SBS niet. Bij SBS zit een directie. Ik ben aandeelhouder en bezig met het maken van programma’s. Ik bemoei me niet met de bedrijfsvoering van SBS.

De Mol doet het niet tegen elke prijs. “Als de omstandigheden en de condities waaronder dat zou gaan gebeuren zodanig zijn dat voetbal geen kostenpost meer is, maar een normaal gezond economisch plaatje oplevert, dan wel.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen