Carry Tefsen: ‘Zeg ‘ns Aaa op RTL 4 was vergissing’

Foto: Leendert JansenDe comeback van Zeg ‘ns Aaa in 2009 was een mislukking. Dat zegt actrice Carry Tefsen in Avrobode. Zestien jaar na het einde van de serie bij de VARA, blies RTL 4 de titel een nieuw leven in. “De vernieuwde serie bij RTL 4 was een vergissing. De zender wilde het sneller, pikanter en jonger. Dat is Zeg ‘ns Aaa niet. Bij de dokter kwam een vrouw over haar schaamlippen praten en de moeder van Mien had het opeens over naaien. Daar zat het oudere publiek niet op te wachten“, zegt ze. 

Tefsen speelde van 1980 tot 1993 de rol van Mien Dobbelsteen in de komedieserie. “De stempel Mien Dobbelsteen, huishoudster van dokter Van der Ploeg, raak ik nooit meer kwijt. Vind ik niet erg. Beter dat dan een gemene boef.

De actrice begrijpt het succes van het personage wel. “Het publiek houdt van eenvoudige mensen die grappige dingen zeggen. Dat beroemde zinnetje ‘met de assistente van dokter Van der Ploeg’ is halverwege ontstaan. Het stond in het script, maar ik heb er zelf die uithaal bij bedacht. Daar moest het publiek zo om lachen, dat de schrijvers besloten om het vaker erin te verwerken.”

In tv-interviews word ik nog wel eens gevraagd om het te roepen. Hou op zeg, dat doe ik niet“, besluit ze.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen