VARA dumpt Haye van der Heyden om ‘PVV-sympathie’

Foto: VARAHaye van der Heyden krijgt geen werk meer van de VARA, omdat hij zich in het verleden positief heeft uitgelaten over sommige standpunten van de PVV. Dat zegt de schrijver van series als Kinderen Geen Bezwaar in het AD. De VARA heeft hem dat laten weten in een ‘open en eerlijk gesprek’. “Ik waardeer het dat de VARA zo dapper was om dit duidelijk te maken. Het is natuurlijk veel eenvoudiger om de samenwerking met iemand te verbreken zonder de ware reden te geven.

De omroep acht het niet mogelijk dat iemand die openlijk sympathie toont voor bepaalde denkbeelden van de partij van Geert Wilders bij de VARA werkt. “Misschien niet handig, maar ik ga mijn mening niet verbergen“, zegt Van der Heyden.

Ik wil mezelf wel elke ochtend in de spiegel kunnen aankijken. Bovendien is de PVV geen extreem rechtse partij. Bepaalde opvattingen van deze partij over bijvoorbeeld de economische verhoudingen zouden een omroep als de VARA moeten aanspreken.”

Het stoppen van Kinderen Geen Bezwaar heeft hier volgens de VARA niets mee te maken.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen