Paul de Leeuw: ‘Ik heb geen 17 miljoen euro’

Foto: Fred de GrootPaul de Leeuw moet nog steeds hard werken om brood op de plank te krijgen. Hij kan niet achterover rusten en van zijn spaargeld leven. Dat vertelt de VARA-presentator in Vrij Nederland. De suggestie dat hij het voor het geld al lang niet meer hoeft te doen, klopt volgens De Leeuw van geen kant. “Helaas wel. Wat Quote schrijft is niet wat ik heb. Ze mogen al mijn rekeningen inzien, maar ga niet schrijven dat ik zeventien miljoen euro heb. Ik heb het gewoon niet“, zo laat hij weten.

Hoeveel het wel is, wil De Leeuw niet zeggen. “Genoeg, maar daarvan zit het grootste deel in onroerend goed en in de studio. Mijn boekhouder zegt: als we met zijn tweeën zouden zijn, zou het misschien kunnen lukken. Maar nu met de kinderen erbij moet ik gewoon blijven werken.”

Het kan wel wat minder, stelt De Leeuw. “Maar volgend jaar zit ik in precies dezelfde drukke situatie. Ik ben al weer aan het schrijven; het zou stom zijn als ik over twee jaar niet met een nieuwe theatershow kom. Ook tweemaal tv, in Nederland en België.”

En dat is eigenlijk te veel. Dus er zullen keuzes moeten worden gemaakt. Het zou best kunnen zijn dat ik binnenkort zeg: ik stop met de Nederlandse televisie.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen