John de Mol wil televoting The Voice houden

Geplaatst op vr 14 dec 2012 om 14:07

Foto: RTLJohn de Mol wil dat het publiek mag blijven stemmen op zijn of haar favoriet in The Voice of Holland, ondanks de kritiek dat sms’ers mogelijk niet voor de beste stem kiezen. Dat vertelt hij op 3FM. Critici als Henkjan Smits stellen dat een programma dat een goede stem zoekt, televoting af zou moeten schaffen. “Je moet je neerleggen bij wat het publiek wil. Ik sta achter het principe. Ik wil niet zeggen dat ik altijd achter de keuze van het publiek sta, ik sta achter het principe“, aldus De Mol. 

De kritiek ontstond nadat Sandra van Nieuwland de show moest verlaten. “Dat is misschien dezelfde reden waarom The Voice vorig jaar de Televizier-Ring niet won, omdat men denkt: die verkoopt al zo veel downloads, dat heeft ze niet nodig. Dat zou kunnen.

Van Nieuwland legde het af tegen Leona Philippo. “Ik wil niet zeggen dat Leona minder getalenteerd is. Ik denk dat je hooguit over smaak praat. Sandra heeft een bijzondere stem die je zelden tegenkomt. Sandra zou een prachtig uithangbord zijn als winnares van de derde The Voice, zeg ik heel eerlijk.

Televoting blijft volgend jaar dus bestaan en ook komt er een formatwijziging, zoals al eerder bekend werd. “We gaan volgend jaar sowieso een aantal nieuwe dingen introduceren die zich in het buitenland al bewezen hebben, bijvoorbeeld de steals in de battle. Daarbij kan een afgewezen talent in de battle worden overgenomen door een andere coach.”

De finale van The Voice is vanavond om 20.30 uur op RTL 4.
22 Reacties op “John de Mol wil televoting The Voice houden”


 1. Daan

  Er komt dus volgend jaar weer een The Voice?

  Heel goed! Waarom zou je een jaartje overslaan als je het programma ook lekker snel kapot kan krijgen!!!!

 2. Mjo

  “Je moet je neerleggen bij wat het publiek wil”, is wel zo maar niet als 1 persoon diverse keren kan stemmen op de zelfde kandidaat.

  Dat is een illusie van mij, ik weet het, anders brengt het natuurlijk niet genoeg geld in het laatje.

 3. Bamibal

  BAGGER , NU WINT JOHANNES

 4. Bart Wijnen

  Volgens mij is het niet zo moeilijk om de echte toppers te behouden. In de halve finale gewoon alle artiesten op een hoop gooien voor de stemmers, zodat niet per definitie uit elk team 1 artiest over blijft. Kan betekenen dat een team helemaal verdwijnt en een ander team volledig door gaat naar de finale. Er zijn dit seizoen al meerdere deelnemers uit het team van met name Trijntje verdwenen die qua zangkwaliteiten beter zijn dan finalisten Ivar en Johannes.

 5. Coeus

  In je format wil je zo helder het punt maken dat het gaat om de beste zanger of zangeres, om de stem, dat de juryleden bij de audities de kandidaat niet mogen zien. En vervolgens sta je ‘achter het principe’ dat het toch weer gewoon een populariteitswedstrijd wordt, waarbij de stem ondergeschikt is. Dan hou je je format dus niet helder.

 6. RdB

  “Ik wil niet zeggen dat ik altijd achter de keuze van het publiek sta, ik sta achter het principe”. Allicht, dat principe levert miljoenen aan inkomsten op!

  Het zou eerlijker zijn als er maar 1x per telefoon gestemd mocht worden. Dan zouden al die verveelde pubers niet zo’n groot aandeel in het eindresultaat hebben.

 7. TERMINATOR

  De grootste puinhoop ever bij een talentenjacht. Zo’n nepvertoning valt gewoon niet tot een goed einde te brengen. Het is verworden tot ramptoerisme van de ergste soort, met de kandidaten als gemanipuleerde slachtoffers. John de Mol raakt verstrikt in z’n zelfgecreëerde doorgedraaide waanzin. Het is beschamend en alarmerend en rijp voor diepgaand onderzoek door een daarvoor geëigende overheidsinstantie.

 8. dion

  Ach dit is wel de meest verrassende uitspraak van John de Mol ooit. Dat hele programma is opgezet om via de smsjes geld binnen te halen met een talentenjacht als camouflage. Begint echt walgelijke vormen aan te nemen

 9. Ronald

  @TERMINATOR en dion
  Dat weten jullie, dat weet ik, maar 3 miljoen kijkzombies hebben nog steeds niet door dat die show kapot gemanipuleerd wordt.
  En natuurlijk geeft John de Mol niet toe.

 10. Lies

  @Ronald: uiteraard. Wordt tijd dat er contact opgenomen wordt met de zgn ‘notaris’ die alle ontvangen sms-berichten registreert. Iemand info hierover?

 11. Anoniem

  @ TERMINATOR, er is geen onderzoek nodig hoor. Kijk goed naar het programma en je weet hoe het werkt. HenkJan Smits had helemaal gelijk maar durft stap 2 niet meer te zetten omdat John opnieuw de boel aan het manipuleren is.

 12. Lies

  @TERMINATOR: ik sluit me aan bij je betoog, chapeau!

 13. Yup

  Door die SMS inkomsten loopt JdM/RTL lekker binnen. Natuurlijk gaat dat televoten niet verdwijnen.. duh.

 14. Leo Paul

  Zo, Klaar met het uiten van jullie frustraties over uitlating Henkjan Smits,manipulaties,complot theorieen etc? en nu over tot de orde van de dag.

  De finale van de Voice of holland. Vanavond om 20.30 uur bij rtl 4 om 20.30 uur.
  Zonder Sandra van Nieuwland maar wel met leonie Philippo en Johannes Rypma,uiteraard ook met de lieve altijd sympathieke floortje Smit

  Veel kijk, luister en stem plezier.
  And may the best man or woman win

 15. Klapvee

  Het is toch allang bekend dat dit soort programma’s nep zijn en alleen maar dienen om de kas van RTL te spekken? De deelnemers gaan akkoord met de spelregels, want het enige wat zij willen is roem en geld, ook al is die roem (zie vorige programma’s) zeer tijdelijk, want van de meesten hoor je nooit meer iets. John de Mol heeft al veel geld, maar hij wil nog meer. Hoe dan ook. Die televoting is aan aanfluiting en ook dat was al bekend. Maar ja… het publiek bepaalt. (…)

 16. Lies

  @Leo Paul: prettig weekend!

 17. Ronald

  TERMINATOR.
  Zelf heb ik ook al eens een brief geschreven aan het minsisterie over deze vorm van bedrog en oplichting op TV. Kreeg netjes een brief terug dat het probleem inderdaad aanwezig is, maar dat het niet de prioriteit had om aan te pakken. Als we nou eens met meerdere zo’n brief zouden schrijven?

 18. Anoniem

  Ja er moet tenslotte wel verdiend worden, en dat is logisch

 19. BRAAK

  John de Mol wil………….

 20. Ronald

  John de Mol begint echt meer en meer op Ome Silvio in Italië te lijken.
  Hij heeft alleen nog geen betaalde voetbalclub waar hij ook invloed op kan uitoefenen…

 21. Mo

  Sandra was voor John de Mol de ideale winnares geweest, dus ook hij zal deze ongelukkig samenloop niet toejuichen.. staat inmiddels alweer op 1 in iTunes met Venus, voor álle finalisten ;)

 22. Frank

  Ze moeten gewoon het volgende doen:

  Afgelopen seizoen van The voice telde de punten van de jury amper mee, want daar zat tussen twee kandidaten soms maar twee punten verschil, dus als de één dan 52% krijgt dan kan de ander alsnog doorgaan.

  Ze moeten alle totaalpunten van de coach, voor bijvoorbeeld 4 kandidaten, bij elkaar optellen en dan deel delen door geheel, waardoor er percentages uitkomen en je dus ziet hoeveel procent elke kandidaat van de coach heeft gekregen, daarbij worden dan de percentages van thuis opgeteld, waardoor het eerlijker wordt

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.