John de Mol wil televoting The Voice houden

Foto: RTLJohn de Mol wil dat het publiek mag blijven stemmen op zijn of haar favoriet in The Voice of Holland, ondanks de kritiek dat sms’ers mogelijk niet voor de beste stem kiezen. Dat vertelt hij op 3FM. Critici als Henkjan Smits stellen dat een programma dat een goede stem zoekt, televoting af zou moeten schaffen. “Je moet je neerleggen bij wat het publiek wil. Ik sta achter het principe. Ik wil niet zeggen dat ik altijd achter de keuze van het publiek sta, ik sta achter het principe“, aldus De Mol. 

De kritiek ontstond nadat Sandra van Nieuwland de show moest verlaten. “Dat is misschien dezelfde reden waarom The Voice vorig jaar de Televizier-Ring niet won, omdat men denkt: die verkoopt al zo veel downloads, dat heeft ze niet nodig. Dat zou kunnen.

Van Nieuwland legde het af tegen Leona Philippo. “Ik wil niet zeggen dat Leona minder getalenteerd is. Ik denk dat je hooguit over smaak praat. Sandra heeft een bijzondere stem die je zelden tegenkomt. Sandra zou een prachtig uithangbord zijn als winnares van de derde The Voice, zeg ik heel eerlijk.

Televoting blijft volgend jaar dus bestaan en ook komt er een formatwijziging, zoals al eerder bekend werd. “We gaan volgend jaar sowieso een aantal nieuwe dingen introduceren die zich in het buitenland al bewezen hebben, bijvoorbeeld de steals in de battle. Daarbij kan een afgewezen talent in de battle worden overgenomen door een andere coach.”

De finale van The Voice is vanavond om 20.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen