‘Niet eerlijk dat Johannes in The Voice-finale staat’

Barbara Straathof (37) vindt het een gimmick dat Johannes Rypma in de finale van The Voice of Holland staat. Dat vertelt de zangeres, die vrijdag strandde in de halve finale, in De Telegraaf. Rypma is overduidelijk geen groot zangtalent en dat hij het zo ver schopt in The Voice, vindt ze opmerkelijk. “Dat Sandra van Nieuwland en ik eruit liggen en Johannes door is naar de finale, geeft natuurlijk wel te denken. Stemmen op Johannes is een soort gimmick geworden”, zegt ze.

Straathof vindt het zuur. “Iedereen weet dat hij niet de beste zanger is, maar toch stemt het publiek massaal. Maar eerlijk is het natuurlijk niet. Kijk naar het talent van Tessa, die een week eerder het programma moest verlaten, en naar dat van Sandra. Haar singles staan nog steeds allemaal tussen die van de finalisten in de iTunes top 10.”

Eigenlijk hadden Sandra en Leona natuurlijk allebei in de finale moeten zitten. Maar dat zijn de regels. Voor vrijdag hoop ik dat het een eerlijke strijd wordt. Dat het gaat om Floortje uit het team van Roel van Velzen en Leona uit het team van Trijntje. En dat de formule van The Voice of Holland daarmee in stand blijft.”

Ze verwacht echter een strijd tussen Johannes en Leona. “Ik denk dat het in de finale vooral tussen die twee gaat. Maar ik geloof wel dat Leona wint. Want zij is echt supergoed.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen