‘Niet eerlijk dat Johannes in The Voice-finale staat’

Geplaatst op ma 10 dec 2012 om 11:32

Barbara Straathof (37) vindt het een gimmick dat Johannes Rypma in de finale van The Voice of Holland staat. Dat vertelt de zangeres, die vrijdag strandde in de halve finale, in De Telegraaf. Rypma is overduidelijk geen groot zangtalent en dat hij het zo ver schopt in The Voice, vindt ze opmerkelijk. “Dat Sandra van Nieuwland en ik eruit liggen en Johannes door is naar de finale, geeft natuurlijk wel te denken. Stemmen op Johannes is een soort gimmick geworden”, zegt ze.

Straathof vindt het zuur. “Iedereen weet dat hij niet de beste zanger is, maar toch stemt het publiek massaal. Maar eerlijk is het natuurlijk niet. Kijk naar het talent van Tessa, die een week eerder het programma moest verlaten, en naar dat van Sandra. Haar singles staan nog steeds allemaal tussen die van de finalisten in de iTunes top 10.”

Eigenlijk hadden Sandra en Leona natuurlijk allebei in de finale moeten zitten. Maar dat zijn de regels. Voor vrijdag hoop ik dat het een eerlijke strijd wordt. Dat het gaat om Floortje uit het team van Roel van Velzen en Leona uit het team van Trijntje. En dat de formule van The Voice of Holland daarmee in stand blijft.”

Ze verwacht echter een strijd tussen Johannes en Leona. “Ik denk dat het in de finale vooral tussen die twee gaat. Maar ik geloof wel dat Leona wint. Want zij is echt supergoed.”
51 Reacties op “‘Niet eerlijk dat Johannes in The Voice-finale staat’”


 1. Jeroen

  Wat een hypocriet wijf is het uiteindelijk ook, en maar aanpappen en slijmen met Johannes vorige week om er voor te zorgen dat zijn followers op haar zouden stemmen.
  Ik gun het nu Ivar nog meer dat hij van haar had gewonnen!

 2. Jim

  het basisidee van The Voice dat het om de stem gaat is gewoonweg onzin. Het gaat om de X-factor. Zie Rihanna, Lady Gaga t/m Michael Jackson en Madonna. Zelf een Susan Boyle heeft dit. Als ze gewoon een standaard huisvrouw was geweest was ze nooit zo populair geworden

 3. Jeroen

  En eerlijk is eerlijk, Barbara heeft de X-factor niet. Punt.

 4. Yam

  @Jeroen, ook Barbara mag haar mening toch geven net zoals u.

  Verder ben ik van mening dat bij de stemmingrondes waar de kijker aan mag deelnemen, dat er per telefoonnummer(mobiel of vast) en per internet het IP-adres maar 1 stem mag worden uitgebracht op 1 kandidaat.
  Zo voorkom je dat familieleden vrienden enz enz meerdere malen op 1 kandidaat kan stemmen.

 5. Bernie

  Het zal me niks verbazen als Johannes vrijdag wint. Ik verwacht dat de finale tussen Leona en Johannes zal gaan, zij hebben immers de grootste groep stemmers (half, nee heel Friesland, en de anti-Sandra’s :) ). Het gaat totaal niet meer om The Voice.

 6. Anoniem

  jaYam, en dan wordt er geen cent verdiend en zal het programma stoppen.

 7. Anoniem

  @ Bernie, de anti Sandra’s zijn al bediend.

 8. Kees

  Deze nijlpaaard is gewoon jaloers bah! Wat onsportief!!!

 9. Franka Visser

  Ach het monster “mee stemmen door het publiek’ bijt zichzelf nu in de staart.
  Het blijkt dus gewoon om de mens met de meeste supporters te gaan en niet of je de mooiste zangstem hebt. Dat was allang duidelijk in alle spellen waarin publiek kon mee stemmen. Dus niet zeuren maar je verlies dragen als een dame

 10. Testbeeld

  Dat krijg je als je de zoektocht naar The Voice(!!) over laat aan kinderen en pubers. Die luisteren niet, die kijken.

 11. K.Baal

  Je hebt verliezers en slechte verliezers.

 12. froukje

  een ding wil ik wel kwijt ze katten elke week over johannes maar de jury hebben hem zelf toch door laten gaan in het begin? is trouwens een verademing eens geen fake te zien die jongen heeft inderdaad de x factor en die barbara kan niet tegen haar verlies maar ja modder gooien naar andere is oh zo makkelijk

  al heeft johannes de beste stem niet die jongen is heel populair door gewoon zichzelf te zijn dat had toen ben saunders ook al had die zijn zangstem ook mee wel:) ik hoop nu helemaal dat johannes wint heeft ie wel verdiend na al dat gezeur over hem

 13. Peter

  Ze heeft wel een punt. Het is een gimmick niet meer dan dat, die hele Johannes. Doet een rockzanger na maar is het bij lange na niet. Slecht engels, slecht gebruik van zijn stem, hij slikt woorden in. Leuk voor shows als X Factor of Popstars maar niet in een show waarin je mag verwachten dat het échte talent wint op basis van een goede zangstem en daarbij ook nog eens wat toevoegd aan het muzikale landschap, in iedergeval in Nederland. ALS die Johannes wint is dat een deceptie voor het programma en is daarbij ook de houdbaarheid van het format The Voice of Holland direct nutteloos geworden…

 14. Joop

  Over het paard getilde coverband zangeres. In de rij kandidaten die in plaats van Johannes in de finale hadden moeten staan, staat ze niet in de top 3.

  Iedereen geeft wel af op die Johannes, maar het probleem is vooral dat Nick en Simon een zeer zwak team hadden. Salome en Maame waren ook niet niveau finale.

 15. Twan

  Iedereen loopt te zeiken op die gast terwijl het helemaal niet zo slecht is de nummers die die doet passen gewoon goed bij hem. En waarom zeikt ze dat sandra eruit is ? dan had sandra gewoon Marco moeten kiezen ofzo en niet bij Trijntje moeten gaan zitten die al haar achtergrondzangeressen heeft uitgenodigd.

 16. Yam

  @Anonymous Mon 10 Dec 2012 om 11:59
  Daar heb je wel gelijk in. Misschien de kosten van de SMS’je fors verhogen???

  Want dit is dan toch geen “eerlijk” competitie meer?? Gaat straks die Johannes winnen, ik heb niets persoonlijk tegen die jongen, maar zingen kan ie niet. Dit was gisteren ook maar weer eens duidelijk te horen in Life4You.

 17. Peter

  Viel gisteren bij Life4You nogmaals door de mand. Hoe vaak moet dit nu gebeuren, hopelijk niet lang meer en wordt hij netjes afgeserveerd door het publiek…

 18. Jan

  TVOH is een echt commercieel gedrogt. SMS, download alles om geld te verdienen!

 19. Jeroen B

  The Voice winnaar van vorige jaar zie je of hoor je niet meer.

 20. Elm

  Het hele concept van The Voice klopt gewoon niet, als het echt om ‘the voice’ gaat, zoals John het bedoeld heeft (de jury zit tenslotte in de liveshows nu ook met hun rug gekeerd tegen de kandidaten, Joost mag weten waarom want ze hebben ze allang gezien) dan zou het publiek de kandidaten dus ook niet mogen zien, maja dan heb je geen show hé…

 21. Mediaprak

  In de Randstad realiseert men zich niet dat de ‘provincie’ (Fryslân) zo’n
  tien jaar achter loopt. Een 3G netwerk is er niet. Dus WhatsApp en Facebook messenger zijn als communicatie middel onbekend. en het SMS’en net ondekt én populair. Daardoor scoort de ‘lokale’ held (kraai zo u wilt) zo hoog. Medio 2018 wordt de Blackberry ook in Groningen en Friesland geïntroduceerd en zal het aantal SMSjes uit de noordelijke provincies afnemen.

 22. k:Alex

  Nogmaals, pak het Amerikaanse systeem, ja, het lijkt op XFactor, maar dit systeem heeft nog nooit gedeugd.
  Jammer alleen dat De Mol daar zo hard hoofd in heeft.

 23. Eric

  Ik denk niet dat John de Mol het laat gebeuren dat Johannes wint vrijdag; dan is het concept ten dode opgeschreven. Ik denk niet dat iemand zich daar zorgen om hoeft te maken. Draaiboek ligt vast al klaar

 24. Eric

  Denk ook even aan de televisierring voor VI. Ik denk niet dat het hier zover zal komen.

 25. Peter

  @Eric: dat denk ik ook. Wat er ook gebeurd hij mag niet winnen, daar zal alles aan gedaan worden achter de schermen. Anders is het exit TVOH en gelijk niet meer geloofwaardig te nemen. Het programma heeft inmiddels als aardig in geloofwaardigheid verloren en dat is ingezet, het vorig seizoen al. Hopelijk is de volgende reeks, mochten ze er zich toch aan wagen. Echt veel beter zal moeten, en een strenger ‘toegangsbeleid’ voor deelnemers. Alleen deelnemers die echt wat kunnen en echt iets toevoegen. Dan komen types als o.a. Johannes, Eyelar maar ook zelfs Ivar niet meer voor.

 26. Jesse

  Volgend jaar net zoals de Amerikanen, een stealbutton in the Battles doen zodat na een battle van 2 goede kandidaten ze beide toch doorzijn, maar dan 1 iemand dus bij een andere coach. Alleen hebben ze daar dan ook een nieuwe ronde na de Battles, The Knockout. Hoe dat dan in elkaar zit heb ik nog niet bekeken. Elke coach mag gedurende de battles 2x een talent “stelen” die anders naar huis gestuurd zou zijn. Iets wat dit seizoen toch een paar keer gebeurd is.

 27. Ann

  Ik vind Johannes geweldig. Ik vind het leuker om hem te zien optreden dan Barbara. En ik kom niet uit Friesland. Barbara heeft een mooie stem……maar als ik mag kiezen tussen een concertkaartje van Barbara of Johannes, zal ik voor Johannes kiezen. Bij een optreden van Johannes ga ik vol energy weg. En bij Barbara weet ik dat ik heerlijk in slaap zal vallen. Ik kies voor de ENERGY! En….. I LOVE HIS SMILE :) btw het is geen gimmick….onderschat zijn talent niet! Je moet je publiek maar in het hart weten te raken met je optreden. Wie er gaat winnen maakt mij niet zoveel uit. Ik vind alle 4 finalisten GEWELDIG op hun eigen manier :)

 28. Ann

  Eigenlijk wordt de stemmer beledigd!
  Worden niet serieus genomen door de kandidaten die zichzelf beter vinden dan degene waar het NL publiek voor kiest. Ik ken een zangeres die totaal niet goed kan zingen (Johannes is echt 10x beter dan haar) maar over de gehele wereld bekend is…..MADONNA!

 29. RJ

  Johannes beter dan Madonna? Serieus? Madonna kan wel degelijk zingen namelijk, er zijn genoeg clips te vinden op youtube die dat bewijzen. Echt, hoe haal je het in je hoofd om een boertje als Johannes te vergelijken met Madonna Ann. Werkelijk.

 30. Olga

  @ RJ: Je moet alleen wel lang zoeken om precies het juiste clipje te vinden waarop ze niet staat te kermen

 31. Anoniem

  Sandra heeft nu 4 nummers in de Top 40 staan en stem de kijker terecht niet meer op haar omdat ze nu eenmaal hits heeft en daar gaat het tot slotte om.

 32. Arthur

  Vies vet varken!

 33. Karin

  Nijlpaard

 34. Anoniem

  wat een trieste reacties!

  Johannes mag absoluut niet winnen! Die andere drie hebben er hard voor moeten knokken dus ik gun hun een waardige carriere dan iemand die er als een zoutzak bij zit zoals bijv. bij Life4You.

  Man ga koken!

 35. Elya

  Ze heeft gelijk maar kom op, deal ermee.
  Hij wint echt niet. Dat hij zo populair lijkt, komt alleen omdat er gewoon weinig mensen op dat team stemmen, en dus naar verhouding veel op Johannes. Want hij is de populairste in dat team, en dat kan ook maar zo betekenen dat Leona in de finale 70% vd stemmen behaalt en Johannes 5%.

 36. RJ

  Zo moeilijk is dat niet Olga.

 37. vinn

  De voice zou gewoon niet meer in teams moeten. De beste waren dit seizoen: Sandra, Leona, Tessa, Floortje, Eyelar, Marjet, Barbara, Babette, Ivar, Patt, Laurhie, Valorisa.
  Deze top 12 bestaat voor grotendeels uit Team Trijntje. Niemand uit Nick en Simon. Van deze mensen hadden er een paar voor Nick en Simon moeten kiezen dan hadden ze wellicht veel verder gekomen.

  Barbara heeft natuurlijk gelijk over Johannes. Hij zingt gewoon niet super en heeft ook geen xfactor ofzo maar eerder een gunfactor wat ik niet snap trouwens.
  Ik hoop zelf dat hij 4e wordt en dat die hoge percentages van heel weinig stemmen zijn. Ik zelf gun het Floortje onwijs maar denk dat Leona wint

 38. Elya

  vinn, waarom gun je het Floortje?

  Toch niet omdat ze zo lelijk kan schreeuwen toch?

  #hebveellievereyelardiewelgewoonkanzingenenveeljongeris

 39. anoymous

  Barbara Straathof IS EEN VIES VATSIG WIJF DIE HEEFT NIKS OP TV TE ZOEKEN MET HAAR LELIJKE VARKENSKOP

 40. pietje

  Johannes kan met de juiste coaching een geweldige zangstem ontwikkelen hij klinkt niet slecht en sandra en floortje (idols) saai en geen uniek stemgeluid.
  Barbara heeft mooi stemgeluid maar verklote het in de halve finale.Jammer maar helaas.

 41. Anoniem

  Hoezo is Barbara een slechte verliezer? Ze zegt toch niet dat zij vind dat ze zelf in de finale hoort. Dat zij de beste is etc. Als wij onze mening mogen geven, dan mag Barbara dat ook!

  Ik had het Barbara wel gegund. Niet iemand die in het ideale plaatje past. Het moet altijd een jong en dun ding zijn.

 42. Marja

  Begrijpt nou niemand hoe een interview werkt? De verslaggever van dit stukje in de krant heeft Barbara vragen gesteld, waarop zij netjes antwoord heeft gegeven. Het is echt niet zo dat Barbara zelf de krant heeft gebeld met haar beklag. Bovendien heeft ze gelijk!

  Voor degenen die haar voor de meest vreselijke dingen uitmaken: karma will find you. It always does…

 43. GH

  @mediaprak Friesland loopt 10 jaar achter?Wat een onzin!Wij hebben ook een 3g netwerk facebook, en messenger!En Johannes word ook veel op gestemd buiten friesland

 44. max

  vreselijk! Het draait niet om jou! Jij wordt alleen maar gebruikt om reclamegeld te verdienen….en dat weet je! Dus niet zeuren en wegwezen!!!

 45. Mediaprak

  @GH. Ik WOON in Friesland. Wel eens van een cynische opmerking gehoord? Nee die J(oh)annes is echt een talentje. Die gaat vast en zeker de openingsact worden op het Zaailand van Kulturele Headstêd 2018. Syb de Musikal (Hij, Belazerd Mij)

 46. Anoniem

  Ach van Johannes zullen we niks meer vernemen. Wat een drukte voor/over iemand met een houdbaarheidsdatum van één hitje en een halfjaar.

 47. Anoniem

  Een stem op Johannes is het verval van The Voice?
  Kom op mensen, stemmen dus! Dan volgend jaar geen The Voice meer…

 48. Prector

  @GH

  “En Johannes word ook veel op gestemd buiten friesland”? Misschien moeten ze in Friesland eens wat meer aandacht besteden aan taallessen dan aan die Johannes met zijn lelijke gekerm, achterlijke taalbarbaar!

 49. pietje

  ach ik ben de voice toch al beu ik heb het nu wel weer gezien.Nu begint X-factor ook weer.Gaat iedereen nu daar heen als ze de voice niet winnen? :D
  En van niemand die de voice heeft gewonnen of idols of x-factor horen we nog.Behalve Waylon maar was die niet tweede geworden :D

 50. noor

  Heeft men poep in de oren?
  Triest dat er uberhaupt op deze jongen gestemd wordt met zijn gezemel. The voice of Holland, yeah right, en ik ben Sinterklaas.
  Hij zal zo vergeten zijn, hoor. Zal wellicht blijven bij wat snabbels in Friesland, en dan heb je het wel ver gehad. .

 51. pietje

  Iedereen van de voice word snel vergeten.Even een hype net als de flippo! Hahahhahha :D

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.