IKON en ZvK kiezen voor EO en niet voor NCRV

Foto: EO

De EO gaat samen verder met IKON en Zendtijd voor Kerken. De omroepen zien af van hun voorgenomen samenwerking met de NCRV. Dat hebben betrokken partijen dinsdag bekendgemaakt. EO-directeur Arjan Lock vangt de omroepen graag op per 2017. “We vinden het erg en onverstandig dat de staatssecretaris de kleine levensbeschouwelijke omroepen schrapt. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om het geluid van de kerken door te laten klinken“, zo laat hij weten.

IKON/ZvK-bestuurder Ton F. van Dijk laat de NCRV nu links liggen. “Er is een nieuwe politieke situatie ontstaan met het schrappen van de uitzendlicentie van IKON en ZvK per 2016. Dat leidt bij ons tot een strategische heroverweging en we zijn tot de conclusie gekomen dat we in samenwerking met de EO de meest kansrijke uitgangspositie hebben om ons geluid te laten voorbestaan.”

Het voornemen is om een productiehuis te starten, dat programma’s van IKON en ZvK kan blijven maken. Lock: “Zowel IKON als ZvK hebben in de afgelopen decennia laten zien dat ze kwaliteitstelevisie kunnen maken, dus dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.

Over de exacte invulling van de samenwerking en de manier waarop overleg met de betrokken kerken vorm kan krijgen vindt de komende tijd overleg plaats. Op korte termijn gaat de EO de huisvesting en ondersteunende diensten van IKON en ZvK al faciliteren.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen