Henkjan Smits door het stof voor John de Mol

Foto: Nick van OrmondtHenkjan Smits biedt zijn excuses aan voor de uitspraken die hij heeft gedaan over The Voice of Holland. Dat is vrijdag te lezen op zijn Facebook. Smits riep dat The Voice gemanipuleerd wordt door John de Mol, waarop de mediamagnaat met juridische stappen dreigde, tenzij er excuses kwam. Die is er nu. “Ik bied mijn excuses aan voor mijn ongenuanceerde gefilosofeer, tijdens de uitzending van BNN Today afgelopen dinsdag, over de uitschakeling van Sandra bij The Voice of Holland“, zegt hij nu. 

De exit van Sandra van Nieuwland is volgens Smits door De Mol in scène gezet. “Door te zeggen dat ik overtuigd was dat Sandra eruit moest voor een spannende finale, heb ik blijkbaar de indruk gewekt dat er gesjoemeld zou zijn met de uitslag.”

Hoewel Smits duidelijk suggereerde dat er gesjoemeld is, zwakt hij dat nu af. “Ik ben er echter van overtuigd dat er NOOIT gesjoemeld wordt met uitslagen van televoting omdat dit meteen uit zou komen en het failliesement van televoting zou betekenen.”

Ik was me als jurylid van andere talentenjachten soms bewust van mijn invloed op de mening van de kijker met mijn oordeel. Daar refereerde ik aan toen ik het over manipulatie had. Mijn woordkeuze was daar ongelukkig.”

Ik heb John de Mol en alle makers van The Voice onbedoeld in een kwaad daglicht gezet. Daar bied ik mijn excuses voor aan.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Moet SBS 6 waken voor een Meilandjes-overkill?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen