FOX ziet af van frontale aanval op RTL en SBS

Het Amerikaanse mediabedrijf FOX wil de Nederlandse tv-markt stapvoets veroveren en ziet af van een frontale aanval op de grote commerciële zenders RTL 4 en SBS 6. Dat zegt topman Raymond van der Vliet van de Europese dochter van FOX in het FD. FOX heeft voor één miljard euro het eredivisievoetbal gekocht, maar komt voorlopig niet met grote shows of drama. “Dat kost gewoon heel veel geld. Het wordt stap voor stap, in plaats van alles tegelijk te willen.

Het bedrijf van Rupert Murdoch wil de boel niet overhoop gooien. “Er komt geen tegenhanger van RTL 4 of SBS 6. Het is onverstandig om daar tegenop te boksen. Ik denk dat met Talpa de fout is gemaakt om meteen 10% marktaandeel te willen.

In eerste instantie wil FOX het aantal betaalde abonnees van de voetbalzender Eredivisie Live flink opvoeren. “Daaromheen moet een portfolio van een aantal open zenders hangen, merken die elkaar aanvullen.”

Op dit moment is Nederland in FOX vertegenwoordigd met tv-zender als FOXlife, National Geographic en 24Kitchen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen