‘Ymke Wieringa doet net als Adje’

René van der Gijp vindt Ymke Wieringa de Adje van RTL. Hij heeft het idee dat ze constant een rol speelt. Dat liet de voetbalanalist dinsdag onomwonden blijken in de talkshow die zij samen met Britt Dekker maakt op RTL 5. Van der Gijp stook zijn mening over de twee realitysterren niet onder stoelen of banken. “Jij bent wel jezelf, zij speelt een beetje toneel“, zei hij tegen Britt. “Daar prik je wel snel doorheen. Zij doet net als Adje van Paul de Leeuw natuurlijk. Dat vind ik wel.

Ook had Van der Gijp kritiek op hun rol als interviewers. “Als jij wat zegt luistert zij niet, en als zij wat zegt luister jij amper. Jullie interviewen niet. Het is een beetje hap snap wat vragen. Dat is wat anders dan interviewen.”

Toch zat hij toch in hun programma. “Omdat jij dat vroeg“, zei hij tegen Ymke. “Jij zei dat jullie willen bewijzen dat jullie het wel kunnen. Dan kom ik toch.”

Het maakt hem niet uit dat hij in het programma van twee beginnelingen zit. “Ik ben geen Matthijs van Nieuwkerk of Jeroen Pauw die de hele dag zitten te kijken of ze niet een intellectueel programma kunnen vinden waar ze in kunnen gaan zitten. Kan mij het nou schelen waar ik zit, man.”

Ik vind jullie best aardige meisjes. Dat is toch goed. Dan rijd ik even naar Amsterdam toe op een dinsdagavond. Ik had toch niets te doen. Er was geen voetbal, er was geen Champions League, niets.”

Ze hoeven van hem overigens niet te stoppen. “Als je het naar je zin hebt, moet je er gewoon mee doorgaan. Daar doe je mij geen kwaad mee, hoor.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen