‘Te veel personages overleden in eerste Penoza’

Het tweede seizoen van Penoza begint vanavond met een flink vernieuwde cast. Achteraf gezien zijn er wel heel veel personages gesneuveld in de eerste serie. Dat zegt scenarioschrijver Pieter Bart Korthuis in Avrobode. Korthuis had nooit verwacht dat de serie met Monic Hendrickx een vervolg zou krijgen. “Het zou een afgesloten reeks van acht afleveringen worden. Had ik geweten dat er een tweede seizoen kwam, dan had ik meer mensen van de vaste cast laten leven“, zegt hij.

Treuren doet Korthuis echter niet. “Ik ben achteraf blij dat ik het niet wist. Juist omdat alles open lag, zat de kijker op het puntje van de stoel. Een karakter dat ze in hun hart gesloten hadden, kon zomaar overlijden. Het was onvoorspelbaar en spannend.”

Want behalve de echtgenoot van Carmen sneuvelden bijvoorbeeld ook haar zus en de man van een vriendin. “Ik heb me dus wel even afgevraagd: hoe gaan we dat in godsnaam doen? Welke nieuwe karakters introduceer je?”

En hoe zorg je ervoor dat Carmen op een geloofwaardige manier terug kan komen, want ze heeft in het eerste seizoen alle schepen achter zich verbrand en duidelijk aangegeven dat ze niet meer in het criminele milieu wil verkeren. Uiteindelijk zijn we eruit gekomen.”

Het resultaat is vanaf 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen