RTL-baas Erland: ‘SBS 6 geen echte concurrent meer’

Foto: Nick van OrmondtRTL 4-baas Erland Galjaard ziet SBS 6 al lang niet meer als de grote concurrent. Hij concurreert vooral met het publieke Nederland 1. Dat vertelt de tv-baas in het AD. SBS 6 heeft nog altijd niet de weg terug omhoog gevonden. “Puur qua kijkcijfers is SBS eigenlijk al jaren geen echte concurrent meer. We laten hen achter ons. Eigenlijk is Nederland 1 de oppositie. Wat mij vooral verbaast: hoe kun je zolang zoekende zijn naar je identiteit? Waarom duurt dat al vier jaar?“, vertelt hij.

Galjaard uit daarmee kritiek op de zenderleiding van SBS. “Sommige keuzes snap ik: de herintroductie van Nederlands drama met Dokter Tinus, momenteel een populair genre. Maar veder kan ik nog geen duidelijke koers of lijn ontdekken.

De Publieke Omroep, dat hij dus als de oppositie zit, moet de komende jaren flink inleveren. “Ik weet wel dat ik moet werken met een budget dat vele, vele, vele malen kleiner is dan de 500 miljoen euro die daar ter beschikking staat.

De publieke zender moet gaan snijden in programma’s. “De omroepbazen polariseren door te roepen: of Boer Zoekt Vrouw verdwijnt, of Spoorloos of De Reünie. Onzin natuurlijk, dat zijn de tophits. Die schrap je niet.

Als je gedwongen moet kiezen, kan ik een heel stel andere titels noemen die daar wel voor in aanmerking komen: Eén tegen 100, Expeditie Poolcirkel, Fort Boyard, Nick tegen Simon, Het Familiediner.

Ik zou ook niet kiezen tussen The Voice of Ik Hou Van Holland, dan streep ik bijvoorbeeld Wat Vindt Nederland? weg, hoe pijnlijk ook.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen