Sol Wortelboer ‘verminkt’ tijdens tv-opnames

Sol Wortelboer heeft tijdens de opnames van de nieuwe Comedy Central-show Don’t Try This At Home een deel van zijn duim en tanden verloren. Zijn tanden zijn gerepareerd, maar zijn duim is verminkt. Dat vertelt de presentator aan Novum. Enkele weken geleden raakte hij tijdens de opnames gewond door een explosie. “Er is een heel heftig ongeluk gebeurd. Daarbij ben ik het topje van mijn duim verloren. Het zal nooit meer hetzelfde zijn. Ik ben voor de rest van mijn leven verminkt“, zegt hij.

In het programma wordt veel gewerkt met explosies, legt Wortelboer uit in Spits. “En één van die explosies ging opeens heel snel. Een deur sloeg dicht, maar mijn hand zat er nog tussen. Tegelijkertijd klapte er ook iets heel hard tegen mijn tanden aan en even later lag ik op de grond.

De paniek sloeg snel toe. “Terwijl ik daar lig zie ik mijn duim met al dat bloed en roep: mijn duim ligt eraf! Ook voelde ik aan mijn tanden en leek het alsof al mijn tanden eruit waren. Dat bleken er uiteindelijk maar twee.”

Al snel kwam hij bij zinnen. “Terwijl ik daar lag, had ik zoiets van: oké jongens, we moeten die duim gaan maken ofzo. Dus toen zijn we naar het ziekenhuis gegaan met een bekertje ijs met daarin het topje van mijn duim.”

Inmiddels is hij weer volop aan het draaien. “Ik heb geen moment gedacht om te stoppen. Ik ben namelijk niet het topje van mijn duim verloren voor een programma dat ik niet afmaak.”

Het ongeluk mag van hem op de buis komen. “Ik vind dat je moet laten zien dat je dit soort dingen dus absoluut niet thuis moet doen. Echt niet. Het is namelijk zo gevaarlijk. Als het uitzenden van het ongeluk mensen ervan weerhoudt zoiets te doen, mag het van mij zeker worden uitgezonden.

De serie begint in het voorjaar van 2013.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen