Manuel Venderbos niet per se trouw aan EO

Foto: EOManuel Venderbos sluit niet uit dat hij in de toekomst voor een andere omroep gaat werken dan de Evangelische Omroep. Dat vertelt de presentator van programma’s als Jong in TROS Kompas. Hoewel Venderbos recent een burn-out achter de rug heeft, ziet hij zijn toekomst naar eigen zeggen nog steeds bij de televisie liggen. “Natuurlijk zou ik graag programma’s blijven maken. Niet per se voor altijd bij de EO, hoor, als het maar wel een plek is waar ik me thuis voel“, zo laat hij weten.

Toen hij last had van zijn burn-out, had hij de tv in gedachten al opgegeven. “Ik dacht dat ik sowieso nooit meer terug zou kunnen. Ik kon mijn werk helemaal niet meer aan, dacht ik. Het enige wat in mijn ogen nog zou kunnen, was achter de toonbank staan. Meer ging echt niet lukken.”

Het zou een leven buiten de schijnwerpers zijn. “Opeens zag mijn toekomstbeeld er heel anders uit en dat was best eng. Maar op een of andere manier had ik er ook vrede mee. Ik had tien jaar lang mooie programma’s gedaan en nu was het tijd voor wat anders.”

Toch denkt hij dat hij zijn tv-talent niet moet ontkennen. “Ik denk dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij. Ik ben open en vrij ontwapenend en oordeel eigenlijk nooit. Niet alleen in het programma; zo steek ik gewoon als persoon in elkaar.”

Meer in EO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen