‘Dreigen over stoppen met tv-hits is stemmingmakerij’

Foto: NPOFrits Bom vindt het stemmingmakerij dat Publieke Omroep-baas Henk Hagoort dreigt met het schrappen van tv-hits als Boer Zoekt Vrouw, nu er nieuwe bezuinigingen in het regeerakkoord staan. Dat vertelt de oud-tv-maker in zijn column. Bom vindt het heel doorzichtig. “Hagoort meent dat dan allereerst de programma’s zullen verdwijnen die het hoogst scoren, en ons als kijkers zo lief zijn; omdat er bezuinigd moet worden. Dat zal zijn keus worden, de bedrieger, de stemmingmaker.

Als die tv-hits van de buis verdwijnen, is dat een keuze van Hagoort zélf, vindt Bom. “Want de vele honderdduizenden euro’s voor uitzendingen van de frauduleuze fietsers blijven bestaan, alsmede de tientallen miljoenen voor de rest van de sport.”

Er zijn volgens Bom genoeg andere opties. “Dan schrappen wij allereerst het BNN-geval De Week Van Pielemuis of hoe heet die viezerik, die waardeloze en kostbare en non-informatieve vele reisprogramma’s, de Spuiten of Slikken-kots, dan wel trouwens alle weerzinwekkende producties van BNN (..) en als we het niet vergeten ook de Geheugentest van onze vriend Jan Slagter.

Rutte en Samsom zouden veroorzaken dat Boer zoekt Vrouw of Spoorloos verdwijnen en de Week Van Pielemuis wordt gehandhaafd. Hoe is het toch mogelijk dat zo’n nitwit het tot belangrijkste functionaris van onze Staatsomroep heeft gebracht?

En niemand – attentie graag – niemand van de tv- en radiojournalistiek die deze bezopen redenering aanhoort om vervolgens aan te vechten als doortrapte vuilnis en te doorzien als politieke volksmennerij.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen