VARA verandert Dokter Robert in Volgens Robert

Na het succes van de MAX-serie Dokter Deen en de SBS 6-serie Dokter Tinus, kiest de VARA ervoor om haar nieuwe dramaserie Dokter Robert om te dopen tot Volgens Robert. Dat heeft de VARA donderdag bekendgemaakt. Net als in Dokter Deen en Dokter Tinus, staat in Volgens Robert een huisarts centraal. Ditmaal heet de hoofdpersoon Robert Finkelstein, een rol van Peter Blok. Na 25 jaar huwelijk, 22 jaar vaderschap en 20 jaar huisartsenpraktijk belandt hij in een midlifecrisis.

Na een reeks plotse woedeaanvallen moet Robert van zijn vrouw Jacqueline (Jacqueline Blom) tijdelijk op zichzelf gaan wonen. Ook wil zij dat hij in therapie gaat bij Lea Luttermeyer (Tjitske Reidinga). Ondertussen gaat Robert echter een verhouding aan met zijn twintig jaar jongere buurvrouw Jasmijn (Hannah Hoekstra).

De serie is geschreven door Mario Goos, die eerder de veelvuldig bekroonde dramaseries Oud Geld en Pleidooi maakte. Regisseur Joram Lürsen was eerder verantwoordelijk voor onder meer Vuurzee en Alles is Liefde.

Robert Kieviet, hoofd drama van de VARA, heeft hoge verwachtingen. “Met Volgens Robert laat Maria Goos opnieuw zien dat ze bij uitstek in staat is om een bijzondere comedy te schrijven, die even geestig als pijnlijk is. Niet alleen de dialogen sprankelen, maar ook de vorm is origineel en verrassend.

De eerste aflevering van Volgens Robert is op 24 februari op Nederland 2. De serie telt acht afleveringen van 25 minuten.

Producent IDTV begint maandag met de opnames.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen