Spuiten en Slikken begint wietplantage in BNN-pand

Foto: BNN

Tim Hofman, de nieuwe aanwinst van Spuiten en Slikken, is een wietplantage in het pand van BNN begonnen. Dat heeft de omroep donderdag laten weten. Spuiten en Slikken vindt het ‘best bizar’ dat het professioneel telen van cannabis verboden is, maar de verkoop ervan wordt gedoogd. Toch gaat Hofman dat nu doen. “Mocht het zover komen dat Tim of BNN voor de rechter wordt gedaagd, dan heeft advocaat Gerard Spong zich aangeboden voor de verdediging“, aldus de omroep.

Voor de rubriek Tim’s Tuintje staan nu een aantal wietplanten onder de felle lampen in het BNN-pand. “Ik duik de komende weken in het schimmige gebied van het wietbeleid en maak het zelf allemaal mee. Gaandeweg dit traject ben ik me steeds meer gaan verbazen over de enorme kromheid van dit beleid“, zegt Hofman.

Spong vertelde in een eerdere uitzending dat hij het cannabisbeleid in Nederland hypocriet vindt en van mening is dat het gelegaliseerd moet worden. “De achterdeur van de coffeeshop spekt de voordeur van de belastinginspecteur.

In de eerste aflevering van Tim’s Tuintje neemt Spong de BNN-show mee in een rechtszaak tegen een coffeeshophouder om het hele probleem te duiden.

Tim’s Tuintje is iedere zondag om 22.00 uur te zien in Spuiten en Slikken bij BNN op 3.

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen