Twan Huys vindt kritiek om Willem Holleeder ‘flauwekul’

Twan Huys vindt de kritiek op het feit dat hij Willem Holleeder gaat interviewen in College Tour onterecht. Dat vertelt hij op Radio 1. Critici noemen het interviewen van Holleeder voor een zaal studenten ‘verheerlijking’ van een ex-crimineel. “Ik zou tegen iedereen willen zeggen die denkt dat studenten niet in staat zijn om vragen te stellen aan Willem Holleeder, dat ze het academisch niveau van studenten onderschatten en mij ook, want het wordt een interview en geen eenrichtingsverkeer.

Huys is het oneens met de kritiek dat een ex-crimineel niet thuishoort in de show. “Dat vind ik een beetje flauwekul. Ik maak het programma nu vijf jaar met studenten. We hebben allerlei mensen te gast gehad. Om een misverstand weg te nemen: het is niet zo dat er alleen Nobelprijswinnaars komen bij College Tour.

Er is wel vaker een gast met een crimineel verleden te gast geweest, benadrukt hij. “We hebben ook een College Tour gemaakt met Nick Leeson, de bankier die Barings Bank heeft opgeblazen door allerlei verkeerde investeringen. Dat werd een bijzondere bijeenkomst van economiestudenten en een man die jarenlang in de gevangenis heeft gezeten.

Holleeder is nu eenmaal een interessante gast, besluit hij. “Willem Holleeder is in 1983 een van de vier ontvoerders geweest van Freddy Heineken. Er is één raar punt aan Willem Holleeder en dat is dat hij in al die jaren nooit heeft gesproken over wat hij gedaan heeft. Als je de kans krijgt om mensen die het nieuws domineren te interviewen, dan doe je dat als journalist.

Ik vind dat je mensen in de gelegenheid moet stellen om met elkaar in debat te gaan. Dat doen we nu.”

 

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen