‘The Young Ones van abominabel niveau’

De late night-soap The Young Ones van Veronica is van een abominabel niveau. Dat zegt televisierecensent Marcel Peereboom Voller van De Telegraaf. De slecht bekeken serie, een real life soap met fictieve verhaallijnen, valt volgens Voller bijzonder tegen. “Het is de bedoeling dat de kijker het niet merkt, wanneer in The Young Ones het scenario het overneemt van de realiteit. Maar gezien de abominabele acteerkwaliteiten van de deelnemers wil dat maar niet vlotten.” 

Het is bijna niet vol te houden, vindt Voller. “Het programma zit zo boordevol reality-clichés dat het bijna niet is te harden. ‘Ik zit hier in het huis, omdat ik mezelf aan Nederland wil laten zien’, zegt een bewoner…”

Voller moet er van zuchten. “Als we dan toch met nieuwe termen smijten: dit soort ’reality-exhibitionisme’ is op tv volksziekte nummer één geworden. Iedereen wil ’zichzelf aan Nederland laten zien’. Alleen dan moet Nederland wel kijken, en dat is bij The Young Ones niet echt het geval.”

De serie lijkt meer op iets dat live op het internet zou moeten streamen, zodat de doelgroep het via laptop of smartphone kan consumeren.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen