Fransen overwegen aanklacht om Sterren Springen

Foto: SBSProducent Eyeworks wordt mogelijk aangeklaagd om haar tv-hit Sterren Springen op Zaterdag op SBS 6. Het Franse productiehuis Banijay vindt de show te veel lijken op haar eigen tv-show TV total Turmspringen. Dat heeft ze laten weten op een buitenlandse vaksite. Het productiehuis van Reinout Oerlemans vindt de beschuldigingen onterecht. Ze benadrukt dat Sterren Springen is bedacht als een programmaserie, terwijl de show van Banijay een jaarlijks tv-evenement is.

TV total Turmspringen, dat al jaren te zien is op het Duitse ProSieben, is internationaal bekend als Stars in Danger. Volgens Eyeworks trok dat programma echter nooit enige interesse van het buitenland aan.

Eyeworks is verbaasd. “We hebben begrepen dat Banijay juridische stappen overweegt en het verrast ons dat ze dit publiek hebben gemaakt. Het is storend, omdat we net een persbericht hebben verstuurd dat we Sterren Springen, na het succes in Nederland, hebben verkocht aan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië“, zegt uitvoerend producent Sander Emmering.

Volgens Emmering is Sterren Springen authentiek. “We hebben dit programma in huis ontwikkeld en de manier waarop we de duikende sterren in beeld brengen, ligt in lijn met formats die we in het verleden hebben ontwikkeld.

Banijay heeft juridische experts ingeschakeld om de mogelijkheden tot een aanklacht te onderzoeken.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen