Sterren Springen verkocht aan Verenigde Staten

Foto: AVROReinout Oerlemans heeft het hitformat Sterren Springen op Zaterdag van zijn bedrijf Eyeworks verkocht aan het grote Amerikaanse tv-netwerk ABC. Dat heeft een woordvoerder van de tv-producent zaterdag laten weten. Sterren Springen wordt internationaal aan de man gebracht als Celebrity Splash. “Eyeworks heeft jaren aan de ontwikkeling van Celebrity Splash gewerkt, met in het achterhoofd dat dit wel eens wereldwijd publiek zou kunnen gaan boeien“, vertelt Oerlemans.

Oerlemans is trots op zijn format. “Vlak na het immense succes in Nederland, waar SBS geloofde in het format, zijn we blij met de verkoop aan de VS. Deze verkoop komt slechts zes weken na de première in Nederland en vlak na de verkoop aan het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Australië. Hiermee is het format aan de man gebracht aan ’s werelds belangrijkste tv-markten.”

Volgende week hoopt Oerlemans nog meer landen te veroveren op de tv-beurs MIPCOM.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Vindt u ook dat Giel Beelen over het hoogtepunt van zijn roem heen is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen