Rolstoelers niet welkom bij The Voice of Holland

Foto: RTLRolstoelers die graag in het publiek willen zitten bij The Voice of Holland, worden geweigerd door RTL 4. De studio is voor hen niet geschikt gemaakt. Dat zegt een RTL-zegsman woensdag in het AD. RTL 4 reageert op het verhaal van rolstoeler Tanja, die in de krant vertelt al drie keer te zijn afgewezen. “Door de hoogteverschillen in het decor is de studio niet goed bereikbaar voor mensen die in een rolstoel zitten. Dat is vervelend, maar ook een vaststaand feit“, aldus de woordvoerder.

Michel Aben, klachtenconsulent van het Meldpunt Discriminatie, kan niets met de zaak. “De Nederlandse regering heeft een VN-verdrag ondertekend waarin staat dat locaties als tv-studio’s toegankelijk moeten zijn voor mindervaliden. Probleem is echter dat dat verdrag nog moet worden omgezet in beleid, en daarin is de regering nogal laks geweest.

Tanja vindt het jammer. “Ze kunnen bij de inrichting van zo’n studio en het ontwerp van het decor toch rekening houden met mindervaliden? Ik ben bij Laat de Leeuw van Paul de Leeuw geweest, bij BNN’s Ranking The Stars, bij de voetbalwedstrijd van PSV tegen AZ en bij concerten in Ziggo Dome en Gelredome: ik was altijd welkom. Dan moet het bij The Voice toch ook kunnen?”

Hoewel rolstoelers zich dus niet zelf kunnen verplaatsen in de studio van The Voice, biedt RTL wel een andere oplossing. “Als ze gedragen kunnen worden, kunnen ze wel de uitzending vanuit de studio meemaken.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen