Maya Eksteen hield eer aan zichzelf bij RTL 4

Maya Eksteen, jarenlang te zien als presentatrice van programma’s als Maya en De 5 Uur Show, heeft geen spijt dat ze ruim een decennium geleden op eigen initiatief is vertrokken bij RTL 4. Dat vertelt de presentatrice in Veronica Magazine. Eksteen voelde zich niet meer gewaardeerd door RTL 4. “Tien, twaalf jaar geleden werkte ik bij RTL 4. Toen daar een nieuwe directeur kwam, kreeg ik niet zo veel leuke programma’s meer aangeboden. Nog wel iets over hengelsport: Vis TV of zo.”

Daar had ze geen zin in. “Dat zag ik niet zitten. ‘Goedenavond, hartelijk welkom bij Vis TV. Vanavond staat de dobber centraal, pakt u hem er even bij?’ Nee.

In de tijd dat ze bij Veronica werkte, kon bijna alles, stelt ze. “Ik zong een liedje op een personeelsfeest en moest de volgende dag bij Rob Out komen. Hij gaf me een eigen programma. Wat ik maar wilde maken, ik mocht het helemaal zelf uitzoeken. Dat soort wilde uitspattingen komen nu niet meer voor.”

Tegen Vis TV kon Eksteen geen ‘ja’ zeggen. “Dus bij RTL heb ik de eer aan mezelf gehouden. Ik ben lekker voor de klas gaan staan, want ik ben tenslotte ook nog lerares. Dat beviel me goed, ik vond het lesgeven erg leuk, maar ik werd er wel behoorlijk door opgeslokt.”

Nu werkt Eksteen weer in de media, bij de regionale omroep. “Toen ik in een advertentie zag dat Radio M een presentatrice zocht voor het radioprogramma Utrecht is Wakker, begon het een beetje te kriebelen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen