Lieke van Lexmond woest op ‘vieze man’

Foto: RTLLieke van Lexmond is woest op een ‘vieze man’ die zich uitgeeft als redactielid van haar programma Stabilo Spellingstrijd. Dat zei de tv-ster, uitgedost als de plaatselijke politiecommissaris, dinsdag in RTL Boulevard. De man komt op die manier in contact met jonge kinderen, waar hij zich ongepast tegen gedraagt. “Ik ben heel erg geschrokken. Ik kreeg het vanmiddag te horen en ik vind het bizar dat mensen zich op deze manier voordoen en kinderen misleiden“, vertelde ze.

Belinda Harmsen, marketingmanager van sponsor Stabilo, weet precies wat er aan de hand is. “Die man belt basisscholen op en wilt leraren aan de telefoon van groep 7 of 8. Het doel is kinderen aan de telefoon krijgen. Hij krijgt mensen echt zo ver dat er leraren uit de klas worden gehaald en dat kinderen aan de telefoon komen.

Het is al uit de hand gelopen. “We hebben nu een telefoontje van een school gekregen over dat hij vraagt aan meisjes of ze een filmpje op YouTube willen openen. In dat filmpje zijn paaldansende tieners te zien. Hij vraagt ze daarbij of ze ook wel eens een string dragen. Het gaat echt de verkeerde kant op deze manier.

Van Lexmond is het spuugzat. “Ik hoop echt dat de persoon waar we het nu over hebben op dit moment heel snel opgepakt wordt, dat er naar gekeken wordt en dat hij stopt met wat hij doet. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Ik vind het ranzig.”

Dan richt commissaris Van Lexmond zich tot de camera. “Lieve mensen, weet dat wij vanuit RTL nooit zo te werk gaan. We hebben een hele goede redactie, allemaal heel betrouwbaar, dus geef niet zo maar je nummer.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen