Jan Slagter vindt Televizier-verkiezing niet deugen

Foto: MAXJan Slagter, baas van Omroep MAX, vindt het vreselijk dat geen van zijn tv-shows genomineerd is voor een Gouden Televizier-Ring. De stemprocedure deugt van geen kant. Dat zegt de omroepbaas in het AD. Erica op Reis greep net naast een nominatie en dat komt volgens hem omdat ouderen de online stemprocedure niet snappen. “De AVRO moet het maar eens kritisch onder de loep nemen. Misschien moeten we weer terug naar het systeem van couponnetjes knippen uit de tv gids.

Online stemmen is voor veel mensen abracadabra, benadrukt Slagter. “Onze achterban bestaat voornamelijk uit ouderen die per definitie op achterstand staan. De jonge doelgroep is natuurlijk handiger met Twitter en Facebook dan ouderen. Onze leden lieten de afgelopen tijd geregeld weten dat ze niet weten hoe ze moeten stemmen.

De 58-jarige Slagter begreep het zelf ook nauwelijks. “Ik vind überhaupt dat je er een whizkid voor moet zijn. Het kostte mij ook moeite er achter te komen hoe het nou werkt.

Erica op Reis zat bijna bij de laatste drie genomineerden. “Ik ben er even goed ziek van geweest. Spreek maar gerust van een kater. Begrijp me niet verkeerd hoor, ik gun het de drie genomineerden van harte.

Hij heeft al een voorkeur. “The Voice moet vanwege de internationale impact absoluut winnen.

Meer in Omroep MAX

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen