Jan-Hein Kuijpers heeft niets aan RTL 4’s Pro Deo

Foto: Nick van OrmondtJan-Hein Kuijpers heeft niets aan zijn deelname aan Pro Deo, de RTL 4-show waarin Martijn Krabbé’s kandidaten vanaf dinsdagavond topadvocaten raadplegen voor gratis juridische hulp. Dat vertelt de strafpleiter in De Telegraaf. Deelname heeft volgens Kuijpers geen invloed op zijn praktijk. “Nee, daar heb je niks aan. Ik ben toevallig een beetje bekend geworden omdat ik Holleeder heb verdedigd. Maar een rechter ligt er echt niet wakker van of ik wel eens op tv kom of niet.

Hij verwacht wel dat kijkers van Pro Deo bij hem aan zullen kloppen. “Maar ik doe geen civielrecht, dus ook daar heb ik niks aan. En ’grote jongens’ voor het strafrecht hebben me altijd al weten te vinden.

Daar heeft hij geen tv-aandacht voor nodig. “Ik schuif soms aan bij WNL om commentaar te geven op zaken die later op die dag onder vonnis komen. Maar ik ga niet in spelletjesprogramma’s zitten.

Kuijpers doet mee omdat hij het ‘Robin Hood-achtige plan’ van Krabbé sympathiek vindt. “Martijn, die door allerlei beschuldigingen zelf links en rechts ook wat juridisch gelazer heeft gehad, liep al jaren rond met dit idee.

Het mooie aan deze zaken is de dankbaarheid die je ontvangt“, besluit hij.

Pro Deo begint om 20.30 uur op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Begrijpt u dat Maxime Meiland niet echt geliefd is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen