Claudia de Breij vindt Gordon sneu

Foto: VARAClaudia de Breij vindt dat Gordon zich in de weken voorafgaand aan de Gouden Televizier Ring-verkiezing wel heel fout gedroeg. Dat geeft het VARA-gezicht aan in haar column. De Breij vond iedereen die ongegeneerd reclame maakte voor zijn of haar eigen programma vervelend, maar Gordon spande volgens haar de kroon. “Ze waren stuk voor stuk een beetje triest – maak gewoon een programma en hoop er het beste van, denk ik – maar Gordon was wel de allersneuste“, zegt ze.

Gordon liet duidelijk blijken teleurgesteld te zijn dat bijna niemand op Hotter Than My Daughter stemde. “Zeg lieve mensen, op een oproep op Facebook om naar een kansloos feest te komen in een gehucht wat Haren heet reageren 25000 mensen, en op een oproep van mij uit het hart om voor mij en de Televizier-ring te stemmen reageert geen hond!“, zei hij.

Daarop stelde Gordon zijn campagne te staken en de prijs maar aan iemand anders te ‘gunnen’. “Wauw. Zo’n reactie kan ook alleen Gordon bedenken, dacht ik. Niet ruiterlijk erkennen dat er niemand op je heeft gestemd maar beweren dat je een prijs, die nooit van jou is geweest, een ander ‘gunt’“, aldus De Breij.

De Breij vindt het vergelijkbaar met de uitspraak van Emile Roemer, die riep dat de PvdA zijn kiezers ’te leen’ heeft. “‘Te leen?’ Emile Roemer presenteert zich plotseling als de Gordon van het Binnenhof. ‘We gunnen de Televizier-Ring aan iemand anders.’

Ik vind Emile Roemer een sympathieke man, en Gordon de geknipte presentator voor het vaak hilarische Hotter Than My Daughter, maar met deze respectievelijke acties dingen ze beiden naar de titel ‘Huiliehuilie van het Jaar’.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen