Bridget wil warmte en gezelligheid uitstralen

Bridget Maasland wil als presentatrice van de kookshow Menu van Oranje niet lijken op de presentatrice van het Britse origineel Great British Menu, dat al zes jaar op de buis is. Dat vertelt het SBS 6-gezicht in Avrobode. Maasland vindt de gehele bezetting in de Hollandse versie beter. “De Britse juryleden zijn vrij stijfjes en afstandelijk, terwijl Janneke, Peter en Edwin juist heel toegankelijk zijn. En de presentatrice is best scherp en cynisch, terwijl ik juist warmte en gezelligheid wil uitstralen“, zegt ze.

Als ze moet kiezen tussen Menu van Oranje of Great British Menu, is haar voorkeur duidelijk. “Menu van Oranje natuurlijk! Oké, Great British Menu is het origineel en hartstikke goed, maar het wordt gepresenteerd door een oudere dame met zo’n parelketting. Ik probeer een vertaalslag te maken naar een jonger, hipper publiek.

Menu van Oranje draait om de liefde voor koken. “De chefs strijden om te mogen koken voor een evenement met de koningin en honderd bijzondere initiatiefnemers van het Oranjefonds.”

Maasland steekt er ondertussen ook wat van op. “Je mag een toetje helemaal geen toetje noemen. Ik kreeg van de chefs een keer op mijn kop toen ik naar het toetje vroeg. Het is namelijk dessert! Weer wat geleerd.

Menu van Oranje begon vorige week met een magere 309.000 kijkers. Vanavond is de tweede aflevering, om 21.30 uur op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen