‘VI won kijkers door Gouden Televizier-Ring’

De Gouden Televizier-Ring heeft de RTL 7-show Voetbal International een grotere groep kijkers opgeleverd. Dat stelt host Wilfred Genee in Televizier. VI was vorig jaar de omstreden winnaar van de prijs. “Het heeft de show nét een duwtje extra gegeven. Als rebel van het stel werden we nog toegankelijker voor veel mensen. Het Robin Hood-effect. We hebben na de winst een nieuwe doelgroep aangeboord. Veel mensen die verbaasd waren dat we hadden gewonnen, keken uit nieuwsgierigheid.”

Het gala trok 1,7 miljoen kijkers. “Een deel daarvan is blijven hangen. Van de 800.000 kijkers gingen we naar het miljoen. Maar dat kan ook te maken hebben met de terugkeer van René van der Gijp.”

Genee kreeg de Ring uitgereikt. “Maar er zijn twee duplicaten gemaakt voor Johan en René. Bij mij ligt hij thuis in mijn werkkamer. Het gaat mij niet om de tastbaarheid van de prijs, want hij is echt spuuglelijk.

Mijn dochter van twee had hem laatst te pakken en toen vond ik hem tussen haar speelgoed terug. Hij ligt nu wat hoger.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen