Tess Milne ziet Linda en Wendy als voorbeeld

SBS-presentatrice Tess Milne ziet RTL-sterren Linda de Mol en Wendy van Dijk als haar grote voorbeelden. Dat vertelt ze aan weekblad Privé. Milne, die dinsdagavond met haar Veronica-show Casanova Bootcamp begint, kijkt goed naar de manier waarop de twee tv-sterren programma’s presenteren. “Ik ben nog lang niet zo ver als bijvoorbeeld Linda de Mol of Wendy van Dijk. Zij zijn wel mijn voorbeelden, al probeer ik mezelf te zijn en geen kopie van ze te worden“, legt ze uit.

Ook heeft ze veel geleerd van Gerard Joling, met wie ze haar eerste tv-hit Sterren Springen presenteerde. “Verder word ik door het eerst gecoacht door Inge Ipenburg en zij adviseert mij vooral mezelf te blijven en me aan de teksten te houden.”

Ze kan niet geloven dat het opeens zo snel gaat met haar carrière. “Nee, eigenlijk ben ik een geluksvogel. Wie mag er op z’n 24ste zo’n grote en door meer dan een anderhalf miljoen mensen bekeken liveshow presenteren? Daar kon ik een paar jaar geleden alleen maar van dromen.”

Haar tv-loopbaan begon bij TMF. “Helaas stopte TMF na een jaar en dacht ik echt: dat heb ik weer. Maar nee, het was geen pure pech, maar eigenlijk mazzel, want MTV wilde mij graag hebben. Een half jaar geleden ben ik overgestapt naar Veronica en eerlijk gezegd was ik stomverbaasd toen ik door SBS werd gevraagd om auditie te doen voor Strerren Springen.”

In mijn vakantie kreeg ik te horen dat ik het geworden was. Echt, ik heb alles bij elkaar gegild. En voor ik het wist, stond ik in een liveshow naast Gerard Joling. Nou, dat is wel een beetje overdreven, hoor.”

Casanova Bootcamp is om 20.30 uur te zien op Veronica.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen