Peter van der Vorst maakt twitteraars kapot

Peter van der Vorst schuwt er niet voor om mensen die vals over hem twitteren van Twitter af te laten pesten door zijn duizenden volgers. Dat blijkt uit een interview met VARAgids. Van der Vorst stuurt zijn digitale leger af op mensen die na zijn waarschuwing niet ophouden met hun gescheld. “Sommigen gaan toch door en dan retweet ik dat naar mijn 75.000 volgers. Ze krijgen dan van alles over zich heen en soms heffen ze zelfs hun twitteraccount op“, zo vertelt het RTL 4-gezicht.

Van der Vorst leest veel kritieken die over hem getwitterd worden. “Mijn eigen programma’s probeer ik altijd terug te kijken. Ik maak ze meestal zelf en thuis op de bank komt het toch anders over dan in de montage. Vandaar dat ik ook altijd Twitter check tijdens de uitzendingen.”

Hij kan er niet altijd tegen. “Als iemand het programma ruk vindt, is dat prima, maar als ze me persoonlijk aanvallen reageer ik weleens. Vaders van twee kinderen die mij uitschelden voor ‘vieze homo’ stuur ik een berichtje terug. Dan schrikken ze zich het apelazerus en bieden snel hun excuses aan.”

De presentator realiseert de macht die hij heeft met zijn duizenden Twitter-volgers. “Daar moet ik dus wel een beetje mee oppassen.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen