Marc Klein Essink en John de Mol zwegen tegen elkaar

Marc-Klein Essink en John de Mol hebben een tijd lang tegen elkaar gezwegen. Dat vertelt de presentator in VARAgids. Jaren geleden ging De Mol tegen een advies van De Mol in. “Ik heb weleens iets gedaan wat hij niet wilde. Daar hebben we een meningsverschil over gehad en dat liep hoog op. Dat was toen ik naar RTL ging. Toen hebben we elkaar twee jaar lang met rust gelaten. Hij kan niet hele goed tegen een ‘nee’, en terecht. Dan voel je je ook een beetje persoonlijk afgewezen.”

Inmiddels zijn de twee weer vrienden, en maakt Essink televisie op De Mols SBS 6. “Maar goed, na die twee jaar hebben we een goed gesprek gehad en dan is het ook: clean is clean. Dat vind ik heel erg prettig aan John. Dat het dan niet meer doorzeurt.”

Het was De Mol die Essink ooit aan het presenteren kreeg. “Toen ik Medisch Centrum West had gedaan, wilde ik hogerop. Het grote werk gaan doen. En toen zei John: ‘Waarom ga je niet presenteren? Probeer nou gewoon.’ En ineens had ik voor drie jaar een contract afgesloten. Ik wist niet wat me overkwam! Opeens kom in je een totaal andere wereld. Kun je een huis gaan kopen en zo. En daarna een groot huis, en daarna een nog groter huis.”

Nu vroeg De Mol de presentator persoonlijk voor De Lijf Show. En hij zei ‘ja’. “Ik dacht: dit past bij me. Het menselijk lichaam interesseert me ontzettend veel. En SBS moet natuurlijk weer zijn positie gaan innemen,, dus het is ook weer pionieren, dat vind ik leuk. En ik vind het een leuk spelletje om te spelen.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen