‘Geert Wilders heeft moeilijke kop’

De makers van Koefnoen vinden het erg lastig om in de huid te kruipen van de lijsttrekkers. Dat vertelt Paul Groot aan VARAgids. Vooral Geert Wilders vond Groot een moeilijke. “Het lijkt wel of de lijsttrekkers moeilijker zijn dan ooit. Tja, Wilders. Een van de moeilijkste koppen. Een wat bol gezicht, z’n ogen hangen een beetje, en hij doet iets met z’n tong tegen z’n tanden. Maar ik ben nog steeds niet tevreden over Wilders. Hij is van zichzelf al zo’n karikatuur, dat er verder weinig mee te doen is.” 

En dan is er Jolande Sap. “Dat Limburgse is karakteristiek, en dat ze altijd wat berekenend praat, als een econome, maar het is moeilijk daar wat mee te doen. Of Thieme. Mooi gezicht, maar er gebeurt weinig in dat gezicht.”

Emile Roemer helpt de makers ook niet. “Ook niet makkelijk. Al was het alleen maar omdat Owen en ik er een te smal gezicht voor hebben. Roemer is de gezellige keurslager met het vlezige gezicht. Hij heeft iets glunderends en guls.

Het CDA levert voor Koefnoen wel een mooie lijsttrekker. “Van Haersma Buma. Die heeft wel wat. Die geprononceerde, markante kin, beetje hangende mondhoeken. En, is je dat wel eens opgevallen, dezelfde stem als Viktor Brand van SBS.

Ook Mark Rutte is minder lastig. “Het is vooral dat communicatieve van hem. Een handje hier, knikje daar, zwaaitje, hee jij hier.

En Pechtold dus. Ik zei het al. Dat treurige. Bij hem vallen meteen die ronde hangende ogen op. Samsom heb ik al eens gedaan. Dat is een gretige jonge hond, drammerig, een vechtertje. Hij is kaal natuurlijk, maar hij heeft ook een opvallend brede onderlip en wat ik noem, afzakblossen.”

 

 

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen