Loes Luca zag Golden Girls eerst niet zitten

Loes Luca had er in eerste instantie helemaal geen zin in toen ze gevraagd werd voor de RTL 4-serie Golden Girls. Dat vertelt de actrice in Avrobode. Toen deed RTL 4 haar een voorstel dat ze niet kon weigeren. “Toen ik hiervoor werd gevraagd, had ik er in eerste instantie niet echt oren naar. Na Ja Zuster Nee Zuster en ’t Schaep met de 5 Pooten wilde ik niet weer een remake doen. Totdat de producent zei dat ik zelf mocht bepalen met wie ik het wilde doen“, legt ze uit.

Daar had Luca wel oren naar. “Toen bedacht ik om mijn beste vriendinnen Beppie Melissen en Cecile Heuer, die ik al meer dan veertig jaar ken, erbij te vragen. Tot mijn grote blijdschap zeiden ze allebei ja. Gezamenlijk hebben we tenslotte een leuke moeder gevonden in de persoon van Pleuni Touw.”

Golden Girls is geen slaafse kopie geworden, vindt Luca. “Met regisseur Pieter Kramer en schrijfster Paulien Cornelisse zijn we verschillende keren bij elkaar gaan zitten om van de originele scripts een Nederlandse bewerking te maken.”

De verhalen zijn aangepast aan deze tijd en de Nederlandse cultuur. “Zo is er in de Amerikaanse versie een verhaallijn waarbij die vrouwen nertsen gaan fokken om geld te verdienen. Dat is zeer on-Nederlands en kun je bovendien nu echt niet meer maken. Wij hebben daar een equivalent voor bedacht.”

Golden Girls is geen kijkcijferhit. Afgelopen zaterdag zaten er 760.000 kijkers klaar voor de buis.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen