DWDD had geen geld voor eiken vloer

Ontwerper Ronald van den Bersselaar wilde vorig jaar dolgraag een eiken vloer in de nieuwe studio van De Wereld Draait Door leggen, maar daar was geen geld voor. Dat vertelt hij in VARAgids. DWDD verhuisde in 2010 naar de Westergasfabriek in de hoofdstad. “In De Plantage hadden we een prachtige eiken parketvloer, die gaf een huiselijke sfeer aan het programma. Ik wilde heel graag weer zo’n vloer, maar dat was echt te duur. Daarom hebben we nu beton“, zegt hij.

Het decor van DWDD ziet er in hoofdlijnen nog hetzelfde uit als toen de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk begon. “De Wereld Draait Door moest er in 2005 gaan uitzien als een chique loungeclub waar je komt om bij te praten. Veel mooi hout en frisse kleuren dus, maar de VARA vond het niet VARA genoeg. Toen heb ik in een opwelling een schets helemaal VARA-rood gekleurd. En dat bleek best wel mooi.”

Het belangrijkste onderdeel van een talkshow is natuurlijk de tafel. “De tafel is in de loop der jaren zo vaak gelakt, dat hij van bruin bijna zwart is geworden. De zijkanten zijn rond, want rechte zijden hebben een te newsy en te harde uitstraling.”

Niet overal is veel geld voor uitgetrokken, bijvoorbeeld als het gaat om de lampen boven de tafel. “We hadden van alles bedacht met die lampen, maar uiteindelijk hebben we gewoon lampenkappen bij IKEA of Leen Bakker of zo gehaald.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen