Jan Leyers niet verder met Zomergasten

Jan Leyers stopt na één seizoen als host van het programma Zomergasten. Dat zei hij vrijdag in De Wereld Draait Door. Enkele voorgangers maakten wel twee seizoenen achter elkaar, maar nu is daar geen sprake van. “Daar is nooit sprake van geweest. Het is vooraf afgesproken voor één jaar. Het kan ook niet, want ik ga een nieuwe reisreeks maken voor de VPRO en Canvas. Daar ben ik volgend jaar, ook in de zomer, voor onderweg in verre landen. Het was dus nooit een optie.”

De Belg heeft er wel veel van genoten. “De grootste verrassing was voor mezelf dat het zo snel vooruit gaat. Vooraf als kijker heb je het idee dat je een eeuwigheid hebt en lekker achterover leunt. Dat is het helemaal niet. Je moet 15 fragmenten laten zien en daar tussenin heb je zeven of acht minuten. Dat is heel weinig.

Het is een heel intense zomer geweest, want je komt aan niets anders toe. Elk moment dat je iets anders wil doen, is er een stemmetje dat je nog een boek moet lezen of een dvd moet kijken. Je leeft helemaal toe naar die zondagavond.

Meer in VPRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen