Chris Zegers baalt van gebrek aan muziek op tv

Chris Zegers baalt dat er zo weinig muziekprogramma’s op de Nederlandse televisie te zien zijn. Dat vertelt de presentator in Veronica Magazine. Zegers vindt het jammer. “Ik heb me er altijd over verbaasd dat 2 Meter Sessies en Lola da Musica verdwenen. Ja, zo nu en dan is er een muziekdocumentaire in Het Uur van de Wolf, maar dat is het dan ook wel. The Voice en Idols tel ik niet mee. Dat heeft geen reet met muziek te maken, dat is entertainment“, zo laat hij weten. 

Zelf heeft Zegers geprobeerd er wat aan te doen. “Ik ben een paar keer met mijn ideeën bij omroepen geweest. In 2005 ben ik voor Yorin naar Chicago gegaan om U2 te interviewen. Het begin van een reeks, dacht ik, maar helaas… De motivatie van de zender was dat muziek niet scoort op de buis.

Er is volgens hem wel degelijk behoefte aan. “Iedereen weet nog hoe Anouk in 2 Meter Sessies stond te knallen met Eddie Kowalczyk van Live, maar blijkbaar is ‘iedereen’ een specifieke groep mensen die voor tv-bazen te klein is om commercieel interessant te zijn.

Toch zijn er ook goede ontwikkelingen. “Matthijs van Nieuwkerk heeft wel een lans gebroken door muzikanten uit te nodigen in De Wereld Draait Door. Die DWDD Recordings, fantastisch! Zo heeft livemuziek weer een plekje gekregen, al is het dan maar maximaal een minuut.”

Meer in BNN

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen