‘VARA weigert Vincent Bijlo om blindheid’

De VARA weigert shows van Vincent Bijlo uit te zenden omdat hij blind is. Althans, dat zegt de cabaretier zelf in Privé. Bijlo baalt ervan. “Weet je waarom de VARA mijn voorstellingen nooit uitzendt? Omdat ze het niet leuk vinden dat hun kijkers een hele avond tegen een blinde moeten aankijken. Nee, ik maak geen grap, het is de waarheid. Dat betekent dus: blinden mogen er wel zijn van de VARA, maar alleen als we geld mogen geven, als we iets voor ze mogen doen, dát is de opvatting.” 

De komediant begrijpt er niets van dat de VARA die opvatting heeft. “Daarmee maken zij blinden onschadelijk. Het is kennelijk niet esthetisch om op tv anderhalf uur naar blindencabaret te kijken. Zeker niet als het iemand is die het zogenaamd gewenste beeld van een groep op de helling zet.”

Het meeste cabaret op televisie wordt uitgezonden door de VARA.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen