‘VARA weigert Vincent Bijlo om blindheid’

Geplaatst op ma 06 aug 2012 om 13:19

De VARA weigert shows van Vincent Bijlo uit te zenden omdat hij blind is. Althans, dat zegt de cabaretier zelf in Privé. Bijlo baalt ervan. “Weet je waarom de VARA mijn voorstellingen nooit uitzendt? Omdat ze het niet leuk vinden dat hun kijkers een hele avond tegen een blinde moeten aankijken. Nee, ik maak geen grap, het is de waarheid. Dat betekent dus: blinden mogen er wel zijn van de VARA, maar alleen als we geld mogen geven, als we iets voor ze mogen doen, dát is de opvatting.” 

De komediant begrijpt er niets van dat de VARA die opvatting heeft. “Daarmee maken zij blinden onschadelijk. Het is kennelijk niet esthetisch om op tv anderhalf uur naar blindencabaret te kijken. Zeker niet als het iemand is die het zogenaamd gewenste beeld van een groep op de helling zet.”

Het meeste cabaret op televisie wordt uitgezonden door de VARA.
25 Reacties op “‘VARA weigert Vincent Bijlo om blindheid’”


 1. kampie

  denk eerder omdat hij geen talent heeft eigenlijk. Zonder zn handicap zou nooit iemand van deze man gehoord hebben

 2. Eduardus

  Misschien is hij gewoon niet grappig genoeg. :.. ..:.: :.. ::. ::.. ..:.

 3. Bart

  Ik denk dat ze het gewoon niet in hem zien zitten.

 4. Ger

  Hallo, zo leuk is hij ook niet om een hele avond te vullen? Dan Liever de wederopstanding van Jules de Korte en Stevie Wonder met het duet “I cant see nobody”

 5. Vink

  De VARA is blind voor hun eigen succes, maar misschien zien ze ‘m niet echt zitten, of zien er geen heil in of zitten ze in een zwart gat gezien programmering of krijgen ze t zwart voor de ogen?

 6. Arieh

  De VARA heeft gewoon geen oog voor talent. Wanneer ziet Vincent dat nou in?

 7. MichaelDH

  Die zag ik niet aankomen.

 8. Vincent

  Is toch ook geen drol aan. Kom op zeg!

 9. Rick

  Zou fijn zijn als er een wederhoor gedaan wordt bij de VARA dan zegt het bovenstaande artikel tenminste iets. Nu niets namelijk.

 10. Pluk van de Pettenflat

  Een cabaretier moet wel grappig zijn, maar waarom die cabaretiers altijd aankloppen bij de vara is mij geheel onduidelijk.

 11. Reggie

  Misschien ook omdat Vincent niet echt grappig is.

 12. Pistare

  Ja, Vincent…. daar zou je wel eens een punt kunnen hebben, maar met voldoende talent zou dat geen reet uitmaken. Helaas beschik jij daar niet over.

 13. Ome Frans

  De VARA weigert hem niet om zijn blindheid maar gewoon omdat hij niet grappig genoeg is. Wat een eigendunk zeg!

 14. Pietje

  Dat zegt niets ome Frans want wat is niet grappig genoeg? Die Hans Teeuwen vind ik helemaal niet grappig, krijg nog geen flauwe greins op mijn gezicht van hem en toch vindt men dat wel grappig genoeg om uit te zenden. Ieder zijn smaak. Ik had het wel leuk gevonden met Bijlo en weet nu al zeker dat ik hem grappiger vind dan Teeuwen.

 15. Franka Visser

  Daar is ie dan! Je handicap gebruiken als zielig vertoon waarom je waarschijnlijk gediscrimineerd wordt. Jammer, had deze Bijlo hoger ingeschat. Hij kan beter zich afvragen of ie wel goed genoeg is.

 16. Pipo

  Beste Vincent,

  Ook jij zult vast wel weten dat jou z.g. humor eigenlijk te gênant is voor woorden. Als jij iets “leuks” vertelt op TV knijp ik echt de billen tegen elkaar. In Spanje was je niet veel verder gekomen dan lootjes verkopen in kiosk. Misschien moet je dat maar gaan doen, de hele dag zon en niemand die kritiek op je heeft, faalhaas, droeftoeter!

  Het beste,
  je alter ego.

 17. Mark

  Pipo
  Mon 06 Aug 2012 om 16:20

  Denk je echt dat ie dit leest?

 18. Apestaartje Komma

  Zoiets moet je wel HÉÉL ERG ZEKER weten, voordat je het publiek maakt! Een handicap als het mislukken of niet-uitzenden ergens van opvoeren, is ernstig…

 19. Anno

  @Mark
  Waarom zou hij dit niet lezen? De meeste blinde mensen tegenwoordig hebben een computer met software die opleest wat er op een webpagina staat. Bovendien lijkt Vincent Bijlo me wel een type dat zichzelf even Googlet. Maarja wie doet dat nou niet?

 20. nog een idee voor Talpa

  Waarom moet de VARA het uitzenden? SBS 6 zou toch ook goed zijn, of voelt Vincent zich daar te goed voor?

 21. Breedbeeld

  Dit is hetzelfde als dat wanneer een buitenlander wordt aangehouden bij Wegmisbruikers en direkt roept, dit is discriminatie, het is een vooroordeel dat nergens op slaat, die reed gewoon te snel en Bijlo is in het geheel niet grappig ,logisch toch?

 22. Anoniem

  Hij is gewoon niet leuk.

 23. Jan

  Hij is gewoon geen leuke cabaretier. Jammer, maar helaas. En Vince, het heeft niets met je blindheid te maken. Je denkt in vooroordelen. Als de VARA je show uitzendt, kijken mensen niet. Ze zien je niet zitten (letterlijk en figuurlijk). De VARA wil gewoon talent op tv.

 24. Arie kanarie

  @Breedbeeld

  Wat denk je van de kritiek op de gay parade, dan ben je ook gelijk een “homohater”

 25. Anoniem

  Dan ga je toch na een andere omroep ?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.