Paul Witteman krijgt naar gevoel van Mark Rutte

Paul Witteman, een van de hosts van de talkshow 1 voor de verkiezingen, ergert zich enigszins aan Mark Rutte. Dat zegt hij in VARAgids. Witteman vindt Rutte hooghartig. “Rutte jaagt kiezers angst aan voor het beeld van de rondborstige Emile Roemer in het Torentje. Het hoort natuurlijk bij een campagne, het uitvergroten van verschillen van opvattingen op een manier die iedereen onrecht doet. Maar elke keer als ik Rutte de Roemer-act zie opvoeren, krijg ik een onaangenaam gevoel.”

De talkshowhost vindt dat Rutte net doet of Roemer onzin verkoopt. “Cruciaal bij het wegzetten van Roemer is het beeld van een politicus die alleen maar geld wil uitgeven in plaats van verdienen. ‘Roemer plaatst de flappentap bij het Torentje’, zegt Rutte. Terwijl het de vraag is of investeren een slechte keuze is in tijden van recessie.”

Het lijkt wel of Rutte zijn opponent sowieso niet serieus neemt, stelt Witteman. “Alsof iemand die niet verder is gekomen dan de pedagogische academie, die niet met Jort Kelder op skivakantie gaat, die in een doorzonwoning in Boxmeer woont en zich in simpele maar doeltreffende bewoordingen tot de kiezer richt, geen récht heeft op het premierschap.”

Zou Rutte zich ook zo schamper over de claim van Roemer op het Torentje uitlaten wanneer Emile niet Roemer maar toevallig baron Van Buytenhuizen zou heten, economie had gestudeerd, een villa aan de Vecht zou bewonen en desondanks de SP zou leiden?

Mark Rutte en Emile Roemer gaan maandag met elkaar in debat in de eerste aflevering van 1 voor de verkiezingen. Die uitzending wordt niet gedaan door Jeroen Pauw en Witteman, maar door Andries Knevel en Tijs van den Brink.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen