Meer aandacht voor Paralympische Spelen bij NOS

Foto: Stefan HeijendaelDe Paralympische Spelen krijgen dit jaar meer aandacht dan ooit tevoren van de NOS, zowel op televisie als op internet. Dat heeft de omroep woensdag gemeld. Er komen twee televisieprogramma’s die gewijd zijn aan de Olympische Spelen voor gehandicapten, dubbel zoveel als vier jaar geleden. Het gaat om een rubriek in de vooravond van Nederland 1 en een late night-programma op Nederland 3. Beide tv-shows worden gepresenteerd door journaallezer Herman van der Zandt

Een ‘paralympische’ avond begint om 19.00 uur op Nederland 1 met een live magazine vanuit het Paralympisch Holland Huis in Londen. Later op de avond, rond elf uur, volgt iedere sportdag nog een uitzending op Nederland 3 met de hoogtepunten van de belangrijkste wedstrijden van die dag.

De nadruk ligt op de sportieve verrichtingen van de Nederlandse deelnemers in Londen. Op de eerste en laatste dag van de Paralympische Spelen – woensdag 29 augustus en woensdag 9 september – wordt in de late editie uitgebreid stilgestaan bij de openings- en slotceremonie.

De Paralympische Spelen vinden van woensdag 29 augustus tot en met zondag 9 september plaats in Londen, amper twee weken na afloop van de Olympische Zomerspelen. Nederland is met een equipe van een kleine honderd sporters vertegenwoordigd.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen