Geert Wilders liet Peter van der Vorst afbellen

Foto: EenVandaagGeert Wilders leek aanvankelijk mee te willen werken aan de politieke tv-special van Peter van der Vorst, maar verkocht hem uiteindelijk toch ‘nee’. Dat vertelt de presentator op 3FM. Wilders is zaterdag de enige afwezige lijsttrekker in Van der Vorst ziet Haagse sterren. “Ik heb wel een paar keer telefonisch gesproken. Eerst zei hij zich vereerd te voelen, maar daarna werden we afgebeld door een medewerkster. Maar de rest heeft het wel gedaan“, vertelt het RTL 4-gezicht. 

De rest zijn Mark RutteDiederik SamsomEmile RoemerAlexander PechtoldSybrand van Haersma Buma en Jolande Sap. “Het is natuurlijk campagnetijd, dus dan is het makkelijker om ze te krijgen. De enige die niet wilde is Geert Wilders.”

Als zoveelste journalist confronteerde Van der Vorst de premier weer eens met de geruchten dat hij homo zou zijn. “Hij zegt: ‘Nee, dat ben ik niet. Natuurlijk mag je daar naar vragen. Mensen beginnen er steeds over omdat ik geen vrouw heb.’ Toen zijn we over zijn relatieverleden gaan praten.”

Van der Vorst vond Rutte opvallend openhartig. “Ik vond dat hij best ver ging in zijn uitspraken. Je hoort hem toch niet vaak zeggen dat hij een paar scharrels heeft gehad en dat soort dingen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Martien Meiland klaagt voortdurend over de fans die hem miljonair hebben gemaakt. Wat vindt u daarvan?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen