Erwin Kroll stopt als weerman om privacyredenen

Erwin Kroll (62) stopt definitief als weerman bij de NOS. Na ruim 26 jaar het weer op televisie te hebben gepresenteerd, vindt hij het mooi geweest. Dat heeft de omroep dinsdag gemeld. Kroll heeft goed nagedacht over deze beslissing. “Ik heb mijn werk, het vertellen over het weer, altijd heerlijk gevonden. Maar het bracht ook met zich mee dat ik een bekende Nederlander werd. Het op straat herkend worden, is iets waar ik eigenlijk nooit aan heb kunnen wennen.”

De weerman ervoer het als een heuse keerzijde. “Hoe lief en aardig het Nederlandse publiek ook altijd voor me is geweest. De afgelopen periode ben ik buiten beeld gebleven om te kijken hoe me dat zou bevallen en ik voel me daar beter bij. Het is mooi geweest zo.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, respecteert zijn keuze. “Dat hij erg geliefd was bij het publiek, bleek wel uit de vele hartverwarmende reacties die we de afgelopen maanden hebben ontvangen. We zullen Erwin als collega en vakman missen. Maar we gunnen hem ook de privacy, waar hij behoefte aan heeft.

In 1991 werd Erwin Kroll op een congres in Parijs uitgeroepen tot ‘meest communicatieve weerman ter wereld’. Daarnaast is hij verschillende keren gekozen tot populairste weerman van Nederland.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Ziet u André Hazes jr. ook graag met Gordon mee emigreren naar Dubai?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen